- Spar 16%
Hvad er B2-vitamin
B2-vitaminet/riboflavin er vandopløseligt, og indgår i en lang række af kroppens enzymsystemer.
B2 bidrager til:
• et normalt fungerende energistofskifte
• nervesystemets normale funktion
• vedligeholdelse af normale slimhinder
• vedligeholdelse af normale røde blodlegemer
• en normal hud
• et normalt syn
• en normal omsætning af jern.
Det er altså synligt, at B2-vitaminet virkelig bidrager til mange af kroppens funktioner, og derfor er det vigtigt, at du enten får tilført det gennem din daglige kost eller i form af vitamintilskud.
Når du holder en B2-vitaminpille i hånde, vil du helt sikkert opdage, at dens farve er meget gul. Det er et af kendetegnene ved vitaminet, og er helt ufarligt.
Hvornår bør du tage B2-vitamin?
Du bør tage B2-vitamin/riboflavin hvis ikke du spiser nok mad der indeholder B2-vitamin, eller hvis du decideret har mangel på vitaminet.
Den anbefalede daglige dosis varierer fra tid til anden. Derfor skal du altid orientere dig om dosis på produktets mærkat. På den måde sikrer du dig, at du får nok af vitaminet.
Som gravid må du gerne tage B2-vitamin tilskud. Både dig og dit barn har behov for vitaminet, og barnet har behov for det, for at kunne vokse optimalt.
For lidt eller for meget B2-vitamin
Som alle andre vitaminer er det muligt at indtage for lidt B2-vitamin. Skulle du få for lidt B2-vitamin, kan du opleve symptomer som træthed. Der findes ikke dokumentation om tilfælde med for stort indtag B2-vitamin, hvilket bl.a. skyldes, at vitaminet er vandopløseligt, og derfor skylles ud med urinen. Derfor ophober B2-vitaminet sig ikke i kroppen, som f.eks. et fedtopløseligt vitamin ville gøre det.
Naturlige kilder til B2-vitamin
Hvis du spiser varieret får du sikkert allerede en del B2-vitamin. Det gælder dog kun, hvis du indtager de fødevarer som har et højt indhold af vitaminet. Nogle af de fødevarer der har et højt indhold er:
• Mejeriprodukter
• Fuldkornsprodukter
• Kød
• Ærter
• Bønner
• Fisk
Spiser du ikke nok af ovenstående fødevarer, kan det være en rigtig fin idé, at gøre brug af et dagligt B2-vitamin tilskud. Gennem maden optager kroppen omkring 60-70 % af det daglige B2-vitamin behov. Det er især mælk der er den største kilde til vitaminet.