Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Glutenfri Chokoladekage

Prøv vores opskrift på chokoladekage uden gluten

Ingredienser:
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g æg
  • 160 g sukker
  • 80 g olie
  • 100 g piskefløde
  • 150 g boghvedemel
  • 50 g Maizena (majsstivelse)
  • 20 g kakao
  • 1 spsk FiberHUSK®
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Kagepynt: 2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde:
  1. Hasselnødderne knuses groft: Nøddekernerne fyldes i en plasticpose og bankes med en kødhammer.
  2. Chokoladen hakkes groft. 
  3. Æg og sukker piskes stift i en skål. 
  4. Olie og piske-fløde blandes og røres langsomt i æggemassen. 
  5. Hasselnødder, chokolade, mel-typerne, kakao, Huskpulver, vanillesukker, bagepulver og salt kommes i en særskilt skål og blandes godt, inden det vendes i æggemassen. 
  6. Smør en slip-let bageform (1,7 l) med margarine el. smør, drys den med lidt boghvedemel, og fyld dejen i formen.
  7. Bages ved 175 °C i 40-50 min.
  8. Lad kagen stå 5 min. i formen, inden den vendes ud på en bagerist. 
  9. Kagen afkøles og pyntes inden servering: Flormelis kommes i en sigte, og kagen overdrysses gennem sigten.


Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning, W. Ratje Frøskaller.

Se alle vores glutenfri produkter her

Sortér efter