Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Purple Haze Sliders

Purple Haze er en nyskabende BBQ rub med en fin balance mellem styrke, sødme og syre. Grundstenen i blandingen er vores purple-farvede solbærpulver, som sammen med sort peber, ingefær, nigella, timian samt et touch af chili og koriander giver en aroma, der egner sig godt til både kød, fisk og grøntsager.

Purple Haze Sliders

Sliders er en mini burger, der kan serveres som en mættende snack eller som selvstændig hovedret med fritter eller grillede rodfrugter. Her får du en opskrift på 6 -8 sliders med Purple Haze bøf, syltede rødløg, avocadocreme og chimichurri sauce.

Ingredienser:
6 - 8 sliders boller bag selv (se opskrift nederst) eller køb briocher
500 g hakket oksekød, 1-2 spsk. Purple Haze BBQ rub
4 rødløg, 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 3 spsk. sukker, 5 peberkorn, et nip timian og 1 tsk. salt
2 avocado, 1 lime og et nip salt
Chimichurri sauce: 2-3 håndfulde bredbladet persille uden stilke (kan blandes med friske korianderblade), 1/2 tsk tørede Dilips Chiliflager, 1 tsk tørret oregano, 1 spsk hvidvinseddike, 2-3 hvidløgsfed, saften af en lime, salt og peber
Ærtespirer eller andet grønt

Sådan gør du:
Syltede rødløg: Kog eddike, vand, sukker, peberkorn, timian og havsalt til en lage, skær rødløget i fine både og kog sammen med lagen i 8-10 min. Sigt lagen fra.
Chimichurri: Blend eller knus alle ingredienserne i en mortar, smag til med salt og peber. Konsistensen skal være som pesto.
Avocadocreme: Mos avocadokødet med en gaffel, tilsæt lime og salt.
Bøffer: Rub Purple Haze ind i kødet, form 6 små bøffer og grill dem på en varm grill.
Lun herefter bollerne, flæk dem og smør med avocadocreme. Kom ærtespirer, bøf og syltede rødløg på bollen, top med chimichurri (eller pesto) og server straks.

Slidersboller 12 stk (Opskrift fra Go.TV2.dk)
Ingredienser:
2.5 dl vand lunken
2⁄3 dl olie
55 g sukker
1 stk æg
1 tsk salt
500 g mel, hvedemel
21 g gær

Sådan gør du:
Opløs gæren i vand, tilsæt olie og sukker, og lad blandingen stå i 5 minutter. Tilsæt mel, salt og æg og ælt dejen sammen til den er flot og smidig. Dejen deles i 12 lige store stykker og formes til runde kugler, som lægges på bagepapir på en bageplade og hæver i 10-15 min. Bollerne bages ved 220 grader i 8-12 minutter indtil bollerne er flotte og gyldne. Bollerne køles ned inden brug.

Opskriften er venligst udlånt af: Mill & Mortar

Sortér efter