Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Brændenælde-brød

Opskrift på det skønneste brød



Ca. 24 små flütes (kan fryses)

Du skal bruge:

ca. 1 litermål brændenælder (gem evt. nogle pæne blade til pynt)

50 g gær

1 dl vand

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

½ dl neutral madolie (f.eks. rapsolie)

½ l yoghurt naturel

1 æg

75 g havregryn

100 g hvedeklid

ca. 1 kg hvedemel

Sådan gør du:

Gæren udrøres i vandet. Salt og sukker tilsættes. Brændenælder blendes eller hakkes fint. (husk at bruge handsker) De blendede/hakkede brændenælder samt olie, æg og yoghurt røres i dejen. Herefter tilsættes havregryn og hvedeklid. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen får en passende konsistens.

Dejen æltes godt igennem (selv bruger jeg altid min røremaskine til gærdeje), og hæver tildækket min. 30-45 min. Dejen formes til små flütes eller boller og efterhæver 30 min. Hvis man ønsker at pynte brødene med brændenældeblade, skal de trykkes fast på brødene inden efterhævning (husk igen handsker)

Brødene sættes i en kold ovn som sættes på 180 grader (varmluft) og bages 30-40 min.

Kilde: http://naturensmad.dk


Sortér efter