Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Grove scones med hasselnødder og quinoamel

Prøv vores opskrift på grove scones med hasselnødder og quinoamel

Grove sconesDej:
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 100 g quinoamel
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk honning
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 æg
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 50 g hasselnødder, grofthakkede
Andet:
  • 1 æg til pensling
  • Finthakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°C. 
  2. Bland rismel og quinoamel sammen i en skål. 
  3. Smuldr det kolde smør i melblandingen. 
  4. Pisk honning, mandelmælk og æg sammen. 
  5. Hæld det i dejen sammen med bagepulver, salt og grofthakkede hasselnødder. 
  6. Ælt dejen sammen, og rul den til en aflang "pølse", som deles i 12 stykker. 
  7. Form stykkerne til små runde scones - 6 cm diameter. 
  8. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. 
  9. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med finthakkede hasselnødder. 
  10. Bages ved 200°C i ca. 18 minutter, til de er gyldne.
  11. Tilsæt en smule frosne bær til dejen, fx hindbær, blåbær eller brombær – det giver en dejlig sødlig smag.

  Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Sortér efter