Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Hveder

Opskrift på ca. 20 lækre hveder

Varme hveder

2 dl økologiske hele speltkerner 
3 dl vand
3 spsk. økologisk kokosolie
4 dl sojadrik (ris, mandel el.lign.)
50 g økologisk gær
2 tsk. økologisk rørsukker
1 tsk. groft salt
1 økologisk æg
ca. 850 g økologisk speltmel

Hævetid: ca. 45 og 15 min.
Bagetid: ca. 12-15 min. ved 200 grader.

Hvedekerne koges i vand i 5 min. Sluk og lad dem trække ca. 10 min.
Tag gryden af varmen og smelt kokosolien i speltkernerne. Sojadrik tilsættes, og det hele hældes i en røreskål. Sojadrikken må kun være håndvarm, når gæren tilsættes og røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og æltes godt sammen. Dejen hæves et lunt sted ca. 45-60 min, overdækket med et fugtigt klæde.
Ælt derefter dejen godt igennem, og del i 20 stykker, som formes til boller og lægges i en bradepande ca. 26 x 38 cm. Bollerne trykkes let, så de næsten hænger sammen. Dækkes med et fugtigt klæde, og efterhæver 15-20 min. Bages 12-15 min. ved 200 grader.

De hele speltkerner kan erstattes af knækkede eller en blanding af begge dele.
Størrelsen kan man variere efter ønske, ved at ændre antal boller, eller str. på bradepanden.

Lad afkøle ca. 30 min, og kom derefter straks i pose, for at holde på fugtigheden.

Kan spises straks som de er, eller skæres igennem og ristes, eller kan fryses straks (mens de endnu er varme) til senere brug!

Sortér efter