Glutenfri rugbrød med quinoa
Opskrift på rugbrød med quinoa - helt uden gluten
1. stk. lille brød (1/2 rugbrød)
Ingredienser:
- 100 gr. groft majsmel
- 50 gr. quinoaflager
- 50 gr. solsikkekerner
- 2 dl. kogende vand
- 2,5 dl. vand
- 2,5 dl. kærnemælk
- (eller vand, mælk etc.)
- 500 gr. glutenfrit Doves Farm
- hvidt brødmel
- 2 spsk. OrgraN Glutenfri Gluten (GFG)
- 1 spsk. Carob - måske mere alt efter hvilken farve der ønskes
- 1 tsk salt.
- 1 tsk. sukker
- 14 gr. Doves Farm tørgær
Fremgangsmåde:
- Bland groft majsmel, quinoaflager og solsikkekerner i røreskålen.
- Tilsæt 2 dl kogende vand.
- Lad blandingen stå i ca. 5 min.
- Tilsæt vand, kærnemælk, salt, sukker.
- Bland mel, carob med Glutenfri Gluten og tørgær, og tilsæt den til blandingen.
- Røres på maskine i ca. 5-10 min.
- Fordel dejen i en smurt form eller en form foret med bagepapir, og lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Bag ca. 40 min. i varm ovn ved 200 grader - IKKE varmluft!
- Tag brødet ud af formen, og dæk med et rent viskestykke. Lad brødet afkøle helt, inden du skærer det i skiver.