Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Æbleskiver

- med æble i og helt uden gluten


Ca. 25 stk

Ingredienser:

1 æble fintrevet
Skal fra ½ øko citron
½ tsk vanilje pulver
1/4 tsk stevia, max sød
4 æg
3 dl kærnemælk
1 1/2 tsk kardemomme
En knivspids salt
3 dl boghvedemel
2 dl mandelmel (2 dl mandler kørt helt fint i foodprocessor)
1 tsk fiberhusk (kan undlades)
Smør til stegning

Hindbær marmelade:

300 g frosne hindbær
Et drys stevia, max sød
Et drys vanilje pulver

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, varm smørret i æbleskivepanden og bag nu æbleskiverne ved at fylde en klat i hvert hul i formen. Vend æbleskiverne med en strikkepind, og husk at vende dem så snart du kan se der er ved at komme ”kant” på æbleskiven, så den ikke får for meget varme på den ene side, da den så er meget svær at få fin rund. Varm hindbærrene op i en gryde ved svag varme og tilsæt stevia og vanilje og lad den koge ind til en tykkere masse. Du må ikke koge den med låg på, da væsken så ikke kan forsvinde.

Hvis du ikke er gluten allergiker, kan du sagtens bruge fuldkornshvedemel i stedet for boghvedemel.

Husk at de kan fryses, hvis I ikke kan spise dem alle.

Kilde: www.michellekristensen.dk
Fotograf:  Joachim Wichmann

 

Sortér efter