Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Prøv vores farverige bønnesalat - af Lise Faurschou Hastrup

Ingredienser:

  • 100 g sorte bønner
  • 100 g hvide bønner eller
  • butterbeans
  • 100 g kidneybønner
  • 10 stk soltørrede tomater
  • 1 rødløg
  • 1 porretop
  • 5 grønkålsblade eller savoykål
  • 1 lille glas kapers
  • Marinade:
  • 1 dl limesaft
  • 1 dl koldpresset olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sirup eller lidt honning
  • friskkværnet rosa peber
  • groft salt
  • Desuden: tørrede morgenfrueblade

Dag 1: 
Sæt bønnerne i blød hver for sig natten over.

Dag 2: 

  1. Skyl bønnerne grundigt. 
  2. Kog hver type bønner for sig – ellers tager de farve af hinanden – i usaltet vand i ca. 40 – 50 minutter. 
  3. Skyl bønnerne grundigt en gang mere i koldt vand efter kogning, og lad dem dryppe af. 
  4. Skær løget i små tern. 
  5. Skær porretoppen i smalle strimler. 
  6. Skær de soltørrede tomater i strimler. 
  7. Hak grønkålen. 
  8. Bland bønner, grøntsager, grønkål og kapers sammen. 
  9. Lav marinaden, hæld den over salaten, og vend rundt. 
  10. Lad bønnesalaten stå og trække et par timer før servering. 
  11. Pynt før servering med ekstra friskhakket grønkål og tørrede morgenfrueblade.

Tip! Det kan godt betale sig at sætte en større portion over af hver type bønner, så kan du fryse dem ned i poser og tage op til senere brug. Brug evt. bønner fra dåse i stedet for tørrede.


Opskriften er venligst udlånt af: 'Økologiske fodspor på køkkenbordet' af Lise Faurschou Hastrup.

Sortér efter