Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Loppefrøskaller

Vil du gerne vide mere om loppefrøskallerne og hvorfra de har fået deres iøjnespringende navn? Læs mere her i artiklen om Psyllium frøskallerne.

Loppefrøskaller

 

Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller, små lyse og lette skaller der kan suge enorme mængder væske, er et fantastisk middel hvis du har besvær med din fordøjelse. De små og ”hoppende” skaller, er de ydre skaller fra psyllium plantens frø. Psyllium planten stammer fra Indien hvor den har de bedste vækstbetingelser. Psyllium kræver nemlig et tørt og lettere køligt klima, samtidig med at vanding kun er nødvendigt af og til. 

I Danmark kalder vi skallerne for loppefrøskaller, men internationalt og på engelsk, kaldes de psyllium husks. Årsagen til at vi i Danmark kalder de små skaller for loppefrøskaller, skyldes, at de til tider virker livagtige når de nærmest bevæger sig under håndtering. 

 

Hvorfra kommer loppefrøskaller?

Loppefrøskaller er som sagt skaller fra loppefrøene, som igen kommer fra loppefrøplanten, også kaldet plantago ovata. Faktisk er plantago ovata i familie med den velkendte vejbred, som også findes i Danmarks natur. Denne har dog ikke de samme egenskaber når det kommer til fordøjelsen.

Plantago ovata

 

Hvad er loppefrøskaller godt for og hvordan virker de?

Loppefrøskaller er en fantastisk kilde til vandopløselige fibre, da de indeholder hele 85 % fibre. Når loppefrøskallerne kommer ned i maven, svulmer de op og danner en geleagtig masse. Det resulterer i, at der kommer fylde i din tarm og dens bevægelser stimuleres. 

Mange tager loppefrøskaller hvis de døjer med:

  • Hård mave
  • Tynd mave/diarré
  • Forstoppelse
  • Anden slags fordøjelsesbesvær
  • Irritabel tyktarm

 

Hvordan indtager man loppefrøskaller?

Loppefrøskaller skal altid indtages med rigelig væske. Loppefrøskaller kan blandes i et glas vand, juice eller saft, hvorefter det drikkes. Det er vigtigt at drikke blandingen relativt hurtigt, inden loppefrøskallerne når at suge for meget væske og det dermed bliver svært at sluge. Husk at drikke yderligere 1-2 vand efter du har indtaget loppefrøskallerne. 

Når du hælder væske over loppefrøskallerne begynder de straks at optage væsken. De kan suge helt op til 40 gange deres egen vægt i vand. Det er også derfor det er så vigtigt, at du indtager nok væske sammen med frøskallerne, så du ikke får hård mave. 

Loppefrøskaller i vand

 

Hvor hurtigt virker loppefrøskaller?

Så snart loppefrøskallerne når mavesækken, begynder deres virkning. I mavesækken giver loppefrøskallerne fylde og danner en blød geleagtig masse. Denne masse passerer videre i tarmen hvor tarmens bevægelser stimuleres.

Fordi at loppefrøskaller giver fylde i mavesækken, kan de godt påvirke din appetit og mæthedsfornemmelse. 

 

Køb loppefrøskaller hos Helsam 

Døjer du med fordøjelsen? Måske kan loppefrøskaller hjælpe dig på vej. Hos Helsam finder du et stort udvalg af loppefrøskaller i både grove og fine varianter, og fra populære mærker som Biogan, Natur-Drogeriet, SylliFlor og Urtekram. Bland loppefrøskallerne i vand, juice eller saft, eller brug dem i bagning af dine yndlingsboller eller brød. Mulighederne er mange når det kommer til anvendelsen af loppefrøskaller.

Køb dine loppefrøskaller på helsam.dk eller i en af vores butikker. Bestiller du online, kan du vælge at få dine loppefrøskaller leveret fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik, eller vælge levering til din egen adresse eller en valgfri pakkeshop. 

Er du i tvivl om hvilke loppefrøskaller du skal vælge, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vores uddannede personale er mere end klar på at give dig gode råd og personlig vejledning, i forbindelse med dit køb af loppefrøskaller og andre helsekostprodukter. 

Vil du gerne have ekstra gode fordele og gode tilbud når du handler hos os? Meld dig ind i Club Overskud – det er helt gratis. Du får tilbud, optjener point og kan have alle dine kvitteringer samlet ét sted. 

Sortér efter