Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

10 gode råd til en sundere lever

Hvordan opretholder du en sund og effektiv leverfunktion

Leveren er et af vore vigtigste organer. Mange ved alt for lidt om alt det gode leveren gør for os – døgnets 24 timer. Leveren filtrerer mere end 500 liter blod i døgnet, den består af mere end 350 milliarder celler og er kroppens største organ med en vægt på gennemsnitligt 1½ kg. Vi er fuldstændig afhængige af leverens arbejde, og fungerer den ikke optimalt, kan det påvirke kropslige balancer, andre organer og vores humør. For leveren hjælper os bl.a. med at fordøje vor mad og afgifte vor krop. Så vi skal passe rigtig godt på vores lever.

For at opretholde en sund og effektiv leverfunktion, kan det være nødvendigt i perioder at gi’ den lidt kærlig pleje og omsorg. Vælg derfor en dag eller endnu bedre en uge, hvor du ikke skal så meget, og plej din lever med skønne friskpressede safter, blåbær eller usødet blåbærsaft, eventuelt kombineret med glutathionsrig kost (se nedenfor) og urteudtræk af bitre urter som artiskok og marietidsel. Gi’ leveren masser af god næring, gode tanker, eventuelt befordrende omslag samt hvile og pleje.

Hermed 10 gode råd til en sundere lever:


1. Spis kun økologiske fødevarer, så undgår du leverbelastende sprøjtegifte
2. Spis ikke for meget protein f.eks i form af okse- eller svinekød. Spis istedet fisk, fjerkræ, Acido yoghurt, æg, bønner og linser.
3. Spis gerne proteinerne frokost og morgenmad, undgå for mange proteiner til aftensmaden
4. Prøv en ugentlig dag med safter og supper, urteteer og leverstyrkende urter, grønt og bær, hvis det passer til dig
5. Tyg maden grundigt
6. Undgå miljøgifte, tobak og alkohol
7. Undgå stress
8. Få dig rørt hver dag i den friske luft
9. Pas på med ærgrelser og ufred. Gi’ slip!
10. Gør det til en vane at afslutte dagen med dejlige ting og prøv at få dig en god nattesøvn (mindst 7 timer i fuldstændig mørke).

Øvrige gode ting du kan gøre:

Drik masser af vand og urtete i løbet af dagen. Undgå kaffe, tobak og alkohol. Suppler evt. med sauna og/eller bade, hvor du børster kroppen godt igennem. Der er meget mere du kan gøre for at holde din lever ”fit for fight”, dette er blot enkle men effektive tiltag, men føler du virkelig din lever trænger til et grundigt eftersyn, så kan du supplere med fødevarer og urter, der stimulerer alle leverens afgiftningsfaser.

Sortér efter