Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba – du har måske hørt om det gamle tempeltræ, men ved du hvad det er godt for? Ginkgo biloba er bl.a. effektivt i behandlingen af dårlig blodgennemstrømning. Læs mere om ginkgo biloba her i artiklen.

Ginkgo biloba

 

Hvad er ginkgo biloba?

Ginkgo biloba er en art af Ginkgo træer, på dansk kaldet Tempeltræ. Tempeltræerne voksede oprindeligt i Kina og Japan, men er blevet transporteret til andre dele af verden i løbet af årene. I dag findes Ginkgo biloba træerne i flere lande i Europa, hvor nogle Ginkgo træer i London er op mod 300 år gamle. Det særlige ved ginkgo træerne er, at de uden problemer tolererer koldt vejr og den forurening som findes i større byer. 

Ginkgo biloba træerne kan blive op til 15 meter høje, og er kendte for deres helt særlige blade, men også sine medicinske egenskaber. Bladene er op til 8 cm lange og dobbelt så brede. Om sommeren er de smukke og grønne, men bliver gyldne i efteråret hvorefter de falder af træet. Ginkgo træet får desuden små frø på 2,5 cm der minder om størrelsen på hasselnødder. Farven er dog gullig. De medicinske egenskaber anvendes stadig dagen i dag, hvor mange kosttilskud indeholder ekstrakt fra den gamle træsort. 

 

Næringsstoffer i ginkgo biloba

Bladene fra det smukke tempeltræ er naturligt rig på næringsstoffer. Vil du gerne vide hvad ginkgo biloba blade præcist indeholder? Så se med herunder:

Pr. 100 gram ginkgo biloba er næringsindholdet

 • Kalorier: 182
 • Kalium: 510 mg
 • Protein: 4,3 g
 • A-vitamin: 558 IU
 • B6-vitamin: 0,3 mg
 • C-vitamin: 15 mg
 • Calcium: 2 mg
 • Jern: 1 mg
 • Magnesium: 27 mg

 

Hvad er ginkgo biloba godt for?

Som kosttilskud menes ginkgo biloba at have en positiv effekt på blodgennemstrømningen. Netop derfor bruges ginkgo hvis man har tendens til at have kolde hænder og fødder. Ginkgo anvendes desuden til behandling af hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær og træthed, som har stået på over længere tid hos ældre personer. 

I kosttilskud og naturlægemidler er det ginkgo træets blade som anvendes. Bladene indeholder bl.a. flavonider og terpener. 

 

Bivirkninger ved ginkgo biloba

Ligesom al anden medicin, kan ginkgo biloba give bivirkninger. Bivirkningerne ved ginkgo biloba er dog ikke mange, men der er nogle situationer du bør være særligt opmærksom på.

Hvis du tager blodfortyndende medicin, bør du ikke tage ginkgo biloba da det kan påvirke medicinens virkning. Derudover ses det i meget sjældne tilfælde, at personer der har indtaget ginkgo biloba over længere tid, får blødninger. Virkningen af kolesterolsænkende medicin kan også nedsættes, ved brug af ginkgo biloba.

De mest almindelige bivirkninger er kvalme, mavebesvær, hovedpine og allergiske hudreaktioner. Oplever du nogle af disse symptomer, kan du genoverveje dit indtag og evt. stoppe brugen af ginkgo biloba. 

 

Produkter med ginkgo biloba

Ønsker du at tage ginkgo biloba, kan du vælge mellem mange forskellige produkter. Er du i tvivl om hvad forskellen er på de enkelte produkter, kan du læse mere om dem herunder.

 • Natur-Drogeriet Ginkgo
  Natur-Drogeriet er dansk producent af kosttilskud og naturlægemidler. Deres produkter er af høj kvalitet og med indhold af rene, naturlige og effektive ingredienser. Ginkgo kosttilskuddet indeholder 385 mg pr. kapsel, hvilket svarer til 2065 mg ginkgoblade.

 • A. Vogel Ginkgo Biloba
  A. Vogel er en tysk producent af både kosttilskud og naturlægemidler. Deres ginkgo biloba kosttilskud er i dråbeform og indeholder 1305 mg ginkgo biloba pr. daglige dosis. 

 • Camette Ginkgo Biloba
  Camette’ginkgo biloba kosttilskud indeholder 100 mg ginkgo biloba pr. tablet.

 • Mezina Tempel Plus
  Mezina udvikles og produceres i Danmark. Tempel Plus indeholder en unik kombination af ginkgo biloba og bacopa monnieri. En kapsel indeholder 100 mg ekstrakt af ginkgo biloba, svarende til 2500 mg ren ginkgo. Derudover indeholder Tempel Plus fra Mezina flere essentielle B-vitaminer.

 • VitaCare Tempeltræ
  Tempeltræ kosttilskuddet fra VitaCare er baseret på ekstrakt af ginkgo biloba og indeholder 65,8 mg ekstrakt pr. kapsel, hvilket svarer til 2500 mg ginkgo blad.

 

Køb dit ginkgo biloba kosttilskud hos Helsam

Forbedr din blodgennemstrømning med et ginkgo biloba kosttilskud. Kolde hænder og fødder der ikke vil få varmen, kan være et tegn på at din blodgennemstrømning ikke er optima. Vælg det ginkgo-kosttilskud der passer til dit behov og køb det online på helsam.dk. Du kan få dine varer leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik. Vil du hellere have leveret dine varer hjem til egen adresse, er dette selvfølgelig også muligt.

Hvis du har spørgsmål til ginkgo biloba, kosttilskud eller andre produkter, er du altid mere end velkommen til at besøge vores butikker, hvor vores flinke og uddannede personale gerne giver dig råd og vejledning. Du kan også kontakte Helsam via telefon og email.

Sortér efter