Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Krampe i fod

Hvorfor får man krampe i foden og hvad kan du gøre for at lindre de smerter der følger med? Læs mere om krampe i fødderne her.

Krampe i fod

 

Hvorfor får man krampe i foden?

En fod der føles som om den trækker sig sammen, efterfulgt af nogle stærke smerter. Det er opskriften på krampe i din fod. Men hvorfor er det, at din fod eller fødder pludselig kramper? For det meste får du krampe i din fod efter fysisk aktivitet hvor musklerne er brugt mere end normalt. Krampen kan komme lige efter den fysiske aktivitet, men også flere timer efter. Du har sikkert prøvet, at du om aftenen når du skal sove, pludselig får krampe i foden når du ligger i sengen.

Når krampe i foden opstår, sker det fordi musklerne trækker sig sammen. Krampen kan vare i alt fra sekunder til flere minutter – det er aldrig til at vide. Èn ting er dog sikkert. Krampe i foden kan gøre utroligt ondt. 

 

Hvorfor gør det ondt når foden kramper?

I forbindelse med muskelsammentrækningerne kan du opleve stærke smerter i foden. Når musklerne trækker sig sammen og bliver ved med at trække sig sammen, vil det gøre ondt og sende besked til hjernen om at noget er galt. Heldigvis går smerten og dermed krampen normalt over ad sig selv ret hurtigt.

 

Hvad hjælper mod krampe i foden?

Når først din fod kramper kan du prøve at strække foden. Sæt tæerne i gulvet, løft foden og læn dig fremover. Du kan også ligge ned og tage fat i tæerne og trække den yderste del af foden bagud. Det kan have en smertelindrende virkning, som i de fleste tilfælde gør krampe i foden udholdeligt. 

 

Sådan forebygger du krampe i din fod

Magnesium er et mineral som er meget vigtigt for normalt fungerende muskler. Personer der mangler magnesium, oplever oftere at få krampe i foden og andre muskler. Derfor er det en god idé at sørge for, at få nok magnesium gennem kosten. Du kan evt. supplere med et kosttilskud eller en magnesium spray
Sortér efter