Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Få rent drikkevand med Dafi

Ønsker du at optimere kvaliteten af dit drikkevand?

Dafi

Vand er den væske vi indtager allermest af, og det sørger for, at vi både får slukket tørsten og at kroppen fungerer optimalt. Både dine muskler, dit blod, dine lunger og din hjerne består af mellem 75 -90 % vand. Faktisk består din kropsvægt af op til 75 % vand. Det er utroligt meget, og derfor er det ret vigtigt, at det vand du drikker, er rent og fri for skadelige stoffer der kan påvirke kroppen.

En voksen dansker anbefales af Sundhedsstyrelsen at drikke 1 - 1,5 liter vand dagligt. Om sommeren eller i forbindelse med fysisk aktivitet hvor man sveder mere, skal du selvfølgelig sørge for at drikke mere end normalt. Når du drikker vand fra hanen tilfører du samtidig kroppen calcium og magnesium, der bl.a. bidrager til at vedligeholde knoglerne.

Dafi kanden er udviklet i Sverige hvor størstedelen af drikkevandet hentes fra landets søer, og med tiden er kanden blevet utrolig populær i Danmark. Det danske drikkevand er noget af det bedste i verden. Drikkevandet pumpes op fra grundvandet, og gennemgår en rensning og filtrering på vandværkerne, hvorefter det sendes ud til husholdningerne. Mange af de rør som vandet løber gennem, er gamle, rustne og kan derfor afgive forskellige stoffer til vandet. Heldigvis kan du slippe for meget af det, ved at bruge en Dafi kande.

Rent vand derhjemme

Med en Dafi kande, kan du hurtigt og nemt rense dit eget vand derhjemme. Kanden er udstyret med et filter der renser og reducerer vandets indhold af tungmetaller, klor, organisk forurening osv. Gamle vandrør kan indeholde snavs og tungmetaller som bly, cadmium og nikkel, og derfor giver det god mening at rense vandet inden du drikker det.

Hvis du synes det lyder indviklet med en kande der skal bruge filter, så læs med her – det kræver tre ting for at du har koldt og rent vand:

  1. Monter filteret i kanden
  2. Hæld vand i kanden
  3. Nyd et glas rent vand.

For at du får den bedste effekt af filteret, skal du sørge for at skifte det når det er nødvendigt. Et filter kan ca. rense 100-150 liter vand fra hanen, men en tommelfingerregel er at skifte filteret én gang i måneden. Når du har fyldt en kande er det en god idé at drikke det inden for 12 timer. I det tidsrum smager vandet allerbedst, men du sørger også for at drikke nok vand i løbet af dagen.

Du kan nemt vælge den kande der passer til dig. Kanderne finder du i størrelserne:

2,0 L – kan indeholde 1 liter renset vand
2,4 L – kan indeholde 1,2 liter renset vand
3,0 L – kan indeholde 1,5 liter renset vand.

Kanderne findes i mange forskellige farver, og på grund af det smarte og smalle design, kan kanden stå i de fleste køleskabsdøre så du altid har koldt og rent vand – lige til at drikke.

2 liters kanden er lavet af glas, mens 2,4 L og 3,0 L er lavet af plastik (PP).

Når du skal købe nyt filter, kan du vælge mellem flere forskellige:

Standard filter: renser vandet nemt og enkelt for tungmetaller, klor og anden organisk forurening.
Aqua balance filter: renser og øger samtidig vandets pH-værdi, så det bliver mere basisk.
Magnesium filter: renser og tilfører magnesium til vandet. 2 L filtreret vand dækker omkring 20 % af det daglige magnesium behov.

Rent vand på farten

Hvis du skal på tur, så undgå at købe og medbringe vand i plastikflasker. Vandet er af ringere kvalitet, men også transport og bortskaffelse eller genbrug af flaskerne kræver en del. Brug i stedet en af Dafis vandflasker med indbygget filter, der er lige til at tage med på farten uanset om det er på arbejde, i skole, gåturen eller træningscenteret. Flasken er ergonomisk designet så den ligger godt i hånden, og derudover er den 100 % fri for Bisphenol A.

Drikkeflasken kan indeholde 0,5 L rent vand og findes i farverne grå, blå, grøn, gul, orange, rød og vinrød. Ligesom kanden skal du huske at skifte filteret efter ca. 150 L. vand.  En pakke med nye filtre indeholder også et nyt mundstykke så du altid har en ren og flot drikkeflaske. Når du bruger en Dafi drikkeflaske, er du med til at passe på miljøet og vores natur. Flasken kan nemlig filtrere op til 150 L., hvilket betyder at du erstatter op til 300 stk. 0,5 L engangsvandflasker fra butikkerne.

Vedligeholdelse af din Dafi kande og drikkeflaske

Hvis du synes kanden eller flasken trænger til vask, kan du enten vaske den i hånden eller i opvaskemaskinen – du skal bare huske at fjerne filterpatronen først. Derudover skal du sørge for, at filterpatronen altid er i kontakt med vand så det ikke tørrer ud. Der skal du altid fylde kanden inden vandet er under filteret. Undgå altid at kanden og især filteret står fremme i solen i længere tid. På den måde undgår du misfarvninger samt at filteret tager skade. Grunden til at du skal skifte filteret ca. én gang om måneden er, at kullets tusinde huller opfanger de skadelige stoffer, og til sidst vil kullet være så fyldt, at det ikke kan opfange mere og derfor vil det gå ud over vandet kvalitet – og det er jo ikke dét der er meningen med en kande fra Dafi.

Nyd et glas koldt, rent og blødt vand med en kande fra Dafi. Vi har et bredt udvalg på helsam.dk, og du kan helt sikkert finde en størrelse og farve der passer til dig. Reservedele til kanden finder du også, og det er derfor nemt for dig at udskifte filteret når det er nødvendigt.

God fornøjelse!

 

 

 

Sortér efter