Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Vitaminer til mænd

Vil du gerne blive klogere på, hvilke vitaminer du som mand behøver? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig viden om de vigtigste vitaminer til mænd.

Vitaminer til mænd

 

Husk dine vitaminer, mand

Som man skal du huske dine vitaminer og heldigvis får du højst sandsynligt dækket kroppens daglige behov, gennem din kost. Men hvorfor er vitaminer vigtige for kroppen? Vitaminer indgår i alle kroppens funktioner og sørger for, at din krop fungerer optimalt og at du føler dig godt tilpas. Vidste du f.eks. at D-vitamin påvirker humøret og at den primære kilde til vitaminet, er solens stråler på huden? Det betyder altså også, at i vintermånederne kan kroppen komme i underskud af D-vitamin. Derfor kan du i de mørke måneder med fordel tage et D-vitamintilskud for at forebygge mangel. 

Dette er blot et af de mange vitaminer som du som mand skal huske – du kan læse meget mere om vitaminerne længere nede i artiklen.

 

Hvilke vitaminer skal mænd have?

Du skal selvfølgelig have alle vitaminer, som et menneske nu engang skal have. Dog er der nogle vitaminer, som er særligt vigtige at få nok af. Det kan være dig og din kæreste ønsker at blive forældre, eller du ønsker et sundt og stærkt hår eller skæg, eller måske døjer du med tør hud? Uanset hvad, er vitaminer en vigtig del af alle kroppens mange funktioner. 

Der findes et væld af vitaminer og det kan derfor nogle gange være svært at navigere rundt i hvilke der skal tages hvornår, og i hvilken mad de naturligt findes. Bare rolig – i denne artikel bliver du klogere på, hvilke vitaminer der findes, og hvilke du som mand skal huske ekstra godt på.

Oversigt over alle vitaminer

  • A-vitamin, herunder forstadiet til A-vitamin, betacaroten
  • B-vitamin, består af 8 vitaminer
  • C-vitamin
  • D-vitamin
  • E-vitamin
  • Folinsyre
  • K-vitamin, findes i kosttilskud som både K1- og K2-vitamin

 

Hvilke vitaminer styrker hår og skæg?

Tørt hår, tyndt hår og hår der bare ikke ser ud som du gerne vil have det? Det samme kan gøre sig gældende for dit skæg. Vidste du, at dit hår og skæg har brug for vitaminer til at holde en flot glans og have en god styrke? Det gælder især vitaminet Biotin, som også kaldes B7-vitamin. Biotin bidrager til at vedligeholde et normalt hår og er derfor godt at få nok af, hvis du oplever dit hår og skæg ser mere trist og kedeligt ud end normalt. 

Biotin findes helt naturligt i fødevarer som f.eks. fuldkorn, nødder, æg og ja – nærmest alt andet. Derfor er det også utroligt nemt at få nok af vitaminet, men spiser du meget ensidig kost eller er der andet der gør, at du ikke får nok, kan du med fordel tage et dagligt tilskud af biotin, bl.a dette Biotin kosttilskud fra Natur-Drogeriet. 

 

Vitaminer der understøtter din fertilitet

Vil du gerne gøre alt hvad du kan, for at din fertilitet er i top, når du og din kæreste skal i gang med jeres babyplaner? Så er det vigtigt, at din krops depoter af bl.a. Q10 er fyldte. Q10 er et vitaminlignende stof som bidrager til kroppens energiniveau og bekæmper frie radikaler, som kan skade kroppens celler. Derudover understøtter A-vitamin og nogle B-vitaminer cellernes normale funktion og dannelse. 

Det er dog mineraler som i særlig høj grad styrker din fertilitet, nemlig zink og zink – disse kan du læse meget mere om i artiklen ”Mineraler til mænd”. 

 

Multivitaminer eller enkelte vitaminer?

Er du i tvivl om du skal vælge et multivitamin kosttilskud, eller et enkelt vitamin? Det er helt forståeligt. Multivitaminer henvender sig især til de mænd, som har brug for at supplere deres kost med samtlige vitaminer. Ofte indeholder multivitaminer også mineraler, hvilket blot gør, at du får dækket kroppens behov til fulde.

Spiser du en ensidig kost, eller vil du bare gerne være sikker på, at du når af alle vitaminer, så er et multivitamintilskud det rette for dig. Ved du derimod, at du har risiko for at mangle enkelte vitaminer, kan du købe de vitamintilskud der er relevante, og supplere din kost med disse. 

Der findes flere multivitamin til mænd og hos Helsam forhandler vi et bredt udvalg af høj kvalitet. Et par af de multivitamintilskud der findes til mænd er Male Multiple fra Solgar, Vitamun fra Holistica Medica og Omnimin fra Biosym

 

Mangler du vitaminer?

Vitaminmangel kan opstå for alle, men det er sjældent flere end ét vitamin der er mangel på. Hvis du tror du mangler et eller flere vitaminer, måske fordi du døjer meget med hovedpine, træthed eller andet, kan du altid kontakte din egen læge. Lægen kan nemt fastlægge, om du mangler vitaminer ved at tage en blodprøve.

Det vitamin som flest mænd ofte har mangel på, er D-vitamin – netop fordi solen er den primære kilde til vitaminet. Derfor er det mænd som ikke er meget ude, eller som går med meget tøj, som primært oplever mangel på D-vitamin. 

Vis som

Populære produkter til mænd