Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Sulfater

Hvad er sulfater og hvorfor er de tilsat shampoo og vaskemiddel? Bliv klogere på sulfatfri shampoo her.

Sulfat

 

Hvad er sulfat?

Sulfater er stoffer som anvendes i både kosmetik, hår- og hudplejeprodukter. I hårplejeprodukter fungerer sulfater som vaskeaktive stoffer, og bidrager til at fjerne overskydende hudfedt og snavs. Det er også primært sulfater der giver din shampoo den ekstremt skummende effekt.

Desværre kan indholdet af sulfater være så højt, at de skaber en ubalance i hår og hovedbund. Dermed udtørres og irriteres hovedbunden. Det betyder dog ikke, at bare fordi der er sulfater i en shampoo, virker den udtørrende på hovedbunden. Det afhænger derimod af, hvilke andre ingredienser shampooen indeholder, og hvordan de er sammensat. 

Hvis du gerne vil undgå sulfater i din shampoo skal du holde øje med Sodium Laureth Sulfate (SLES) og Sodium Lauryle Sulfate (SLS) på produktets ingrediensliste. Både Asthma Allergy Nordic og AllergyCertified har godkendt SLES og SLS i produkter. 

Disse sulfater er også en del af flere renseprodukter som masseres ind i huden, for derefter at blive skyllet af igen. 

På trods at, at sulfater ikke behøver være udtørrende og virke irriterende på hovedbunden, er der flere producenter af plejeprodukter som undgår at tilføje sulfater i deres produkter. Ikke fordi sulfater er farlige, men fordi de netop kan virke irriterende på huden.

 

Andre sulfater

Der findes mange forskellige sulfater, men flere af dem nævnes under op til flere navne. Herunder kan du se nogle af de sulfater der findes:

 • Sodium Coco-Sulfate
 • Alkybenzene sulfonate
 • Ammonium Leureth sulfate
 • Sodium Xylenesulfonate
 • Sodium Myreth Sulfate

Det er ikke altid at sulfater er nævnt ved samme navn. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) og Sodium Leureth Sulfate (SLES) kan bl.a. findes under navne som:

Sodium dodecyl sulfate, sulphuric acid, sodium salt sulfuric acid og sodium salt.

 

Hvad gør sulfat ved håret?

Som nævnt kan sulfater virke udtørrende og irritere hovedbunden. Derfor kan du med fordel vælge en shampoo uden sulfater, hvis du har sensitiv hovedbund. En sensitiv hovedbund kommer hurtigt i ubalance og derfor bør din shampoo ikke være for hård mod huden. Vælg i stedet en shampoo med milde ingredienser som er særligt udviklet til sarte hovedbunde.

Derudover kan du, hvis du har krøller, vælge en sulfatfri-shampoo. Naturlige krøller vil ofte fremstå flottere ved brug af en shampoo fri for SLES og SLS, men det er meget individuelt. Derfor – prøv dig frem og se hvilken shampoo der passer bedst til dig, dit hår og din hovedbund. 

Det er vigtigt at huske på, at hverken SLES eller SLS er kræftfremkaldende. Der er strenge krav til brugen af sulfater i plejeprodukter samt hvilke ingredienser de sammensættes med. 

 

Vælg en sulfatfri shampoo

Vil du gerne prøve en sulfatfri shampoo, men som stadig skummer, renser og efterlader håret smukt? Vi forhandler sulfatfri shampooer fra bl.a. Tints of Nature og Faith in Nature. Læs mere om nogle af de sulfatfrie shampooer her:

 • Tints of Nature sulfatfri shampoo
  Skøn shampoo fra Tints of Nature som er fri for både SLS, SLES, silikone og salt. I stedet er shampooen fremstillet af naturlige og økologiske ingredienser, såsom kamille og aloe som er kendte for deres beroligende og helende egenskaber. Shampooen kan bruges til alle hårtyper og er så skånsom for hår og hud, at selv børn kan bruge den. 
 • Faith in Nature shampoo
  Udvalget af shampoo fra Faith in Nature er stort og med mange forskellige, skønne og naturlige dufte. Alle shampooer fra Faith in Nature er fremstillet uden SLES og SLS, men med naturlige dufte, æteriske olier og et væld af naturlige og økologiske ingredienser. 

 

God og skånsom hårpleje

Håret er en vigtig del af os og derfor gør vi som regel utroligt meget for at pleje det. Desværre kan man være uheldig i forbindelse med valg af produkter, og ende med at gøre mere skade på hår og hovedbund. For at gøre det lidt nemmere at vælge shampoo og plejeprodukter til dit får, kan du læse med her, hvor vi giver dig nogle gode råd til god og skånsom hårpleje – uden brug af SLS og SLES.

Når du vasker hår, fjerner du bakterier, snavs og overskydende hudfedt. Ved at fjerne alt dette fra håret og hovedbunden, forebygger du irritation, svamp og fedtet hår. En sulfatfri shampoo er yderst skånsom overfor dit hår, og fjerner ikke mere hudfedt end nødvendigt. Derfor kan du undgå tør, irriteret og kløende hovedbund. Dit hår bliver også nemmere at rede ud – helt uden at det filtrer. 

Vask dit hår hver til hver anden dag med en sulfatfri shampoo – massér shampooen grundigt ind i dit våde hår og lad den sidde i et par minutter. Skyl derefter shampooen ud med rigeligt vand. Du kan nu vælge at bruge en balsam/conditioner. En balsam plejer, fugter og beskytter håret optimalt så du er klar til alle dagens strabadser og påvirkninger. Massér din favorit balsam ind i håret og lad den virke i det antal minutter, som producenten anbefaler. Derefter skylles håret rent. Efter brug af en balsam vil du opleve, at dit hår får mere fylde, blive blødere og utroligt nemt at rede ud og håndtere. 

Hvis du gerne vil have en sulfatfri balsam, kan du for eksempel vælge en fra Faith in Nature eller Evolve Superfood Shine.  

 

Køb din sulfatfri shampoo hos Helsam

Prøv en sulfatfri shampoo og balsam og se, om det er noget for dig og dit hår. Mange har glæde af sulfatfrie hårplejeprodukter. Uanset om du ønsker en sulfatfri shampoo eller en med sulfater, finder du dem her på helsam.dk og i vores mange butikker. Du kan bestille online og få dine varer leveret fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik

Hvis du har spørgsmål til et produkt, er du mere end velkommen til at kontakte os, eller besøge vores butikker, hvor vores uddannede og venlige personale altid er klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit køb. 

Sortér efter