Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Bring huden i balance

Få en smuk hud i foråret. Læs mere om hvilken type kost du bør holde dig til, for at give huden de bedste betingelser.

Bring huden i balance

Susanne Melchiorsen – Den Alternative Kosmetologskole – deler ud af sin viden om skjolder – et hudproblem, som flere og flere døjer med – især i forårsmånederne, hvor solen begynder at titte frem. Vor fornemste opgave er at bringe huden i balance.

 

Fra balance til ubalance

Når huden skal bringes i balance, skal man kombinere den ydre hudpleje med ”pleje” af kroppens indre. Kosten har nemlig afgørende betydning ved de fleste hudsymptomer, både når det gælder symptomernes opståen og forsvinden.

På grund af ændrede kostvaner er leverpletter meget udbredte – også hos unge. Leverpletter er små eller store gulbrune skjolder og stammer fra det, der kaldes levergalde-ubalancer.

Andre tegn på ubalance i leveren kan være: Negle som buer som urglas, hvidfarvning af neglene, en tydelig bøjning på højre pegefingers yderste led samt brunlige pletter i øjenlågsrandene.

Gode kostvaner for leveren

En svækket lever tåler ikke fedt, men leveren har alligevel brug for livsvigtige flerumættede fedtstoffer, som kroppen ikke selv kan danne. Brug små mængder koldpresset oliven, tidsel- eller sesamolie. Leveren har også brug for gode proteiner for at holde sig sund. Disse fås fra bl.a. fisk, ærter, bønner, linser, sojabønner og visse mælkeprodukter som f.eks. Cultura eller A38.

Aflast leveren ved at undgå animalsk og opvarmet fedt og nedsæt smørforbruget. Krydr din mad sparsomt og undgå sukker og alkohol.

Mirakelkuren

Du kan udvirke ”mirakler” med en 1-2 dages gulerodskur. Cikorie, endevie og mælkebøtter understøtter gulerodens gavnlige virkning.

Fakta om den alternative kosmetolog
Den alternative kosmetolog arbejder med hele mennesket. F.eks. får du ved første behandling et spejl i hånden, og kosmetologen laver sammen med dig en grundig analyse af din hud, som afspejler, om din krop har ubalancer. Med til analysen hører individuel vejledning om mad og motion. Først derefter får du den egentlige hudbehandling, som varer ca. 1½ time.
Har du f.eks. poser omkring øjnene, råder Susanne Melchiorsen til at drikke mere vand og gå en frisk tur, hvor du svinger med armene. Det lyder banalt, men det virker – prøv selv!

Læs mere på Den Alternative Kosmetologskole's hjemmeside.

 
Sortér efter