Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Double cleansing

Hudplejetrenden du ikke må springe over

Double cleansingAf skøndhedsguru og kosmetolog Eva K.

Vi vesterlændinge har længe ladet os inspirere af koreanske kvinder, når det handler om skønhed. Først var det f.eks. BB creams og det er næste vi har ladet os inspirere af, er de to første skridt i deres 10-trins rense-/plejeritual af ansigtet – nemlig dobbelt rens. Koreansk beauty er stort — være det ritualer eller produkter — og det bliver kun større, så hold godt øje med det. Ikke bare fordi det er spændende, men fordi koreanerne har fat i den lange ende, når det kommer til skønhed. Dette indlæg har fokus på den næste tendens, der bliver et hit i vesten, nemlig double-cleansing.

Hvad er double-cleansing?
De to første trin i 10-trins rense-/plejeritualet koreanske kvinder bruger (og vi vestlige kvinder er begyndt, at få øjnene op for), kaldes double-cleansing. Rens og rens igen. Det lyder muligvis overflødigt og klinger dobbeltkonfekt i dine øre, men der er en mening med galskaben. Jeg vil endda sige, hvis du kun skal adoptere ét (eller to) ud af de 10 trin, bør det være double-cleansing.

Hvorfor er to gange rens bedre end én gang?
Der findes to slags snavs på huden, når dagen er omme: det fedtopløselige (makeup, solcreme, overskudtalg) og det vandopløselige (støv, døde hudceller, sved). For at få bugt med begge dele, er det nødvendigt med to typer renseprodukter. Du er altså nødt til at fjerne alt det overfladiske for at komme ned og virkelig rense huden. Bruger du kun ét renseprodukt én gang, vil du i bedste fald kun fjerne makeuppen. Udover at renseolien let fjerner makeup, mascara og fedtstof, virker den også plejende.

Hvordan gør jeg?
Olierne kommes som regel på en tør hud, masseres godt ind i huden og blandes herefter op med lidt vand for lettere at kunne fjerne den igen. Alle hudtyper kan bruge en renseolie, så ingen grund til at springe over blot fordi man ligger i det fedtede ende af hudtypeskalaen.

Bagefter griber du fat i et skummende renseprodukt, men det er ikke ligegyldigt hvilket du bruger. Dette renseprodukt skal vælges ud fra din hudtype, eftersom det er denne du bruger til at rense huden og ikke blot til at fjerne produkter fra overfladen. Udover at rense din hud, vil det skummende renseprodukt også fjerne eventuelle rester af renseolien. Dette efterlader huden ren, frisk og klar til at tage imod dine plejende produkter som serum, essens, ampuller og creme.

Virker det?
Jeg har altid selv renset dobbelt, men i stedet for olie, har jeg brugt micellar water. I et par måneder nu, har jeg brugt olie og skum — og det virker. Når jeg har fjernet makeup med micellar water og efterfølgende brugt renseprodukt (typisk en rensemælk eller –balm), har der været masser af foundation tilbage i børsten. Efter jeg skiftede over til olie, ser jeg næsten ingen farve fra makeuppen. Huden ser friskere ud og føles renere, så jeg synes helt sikkert det er de ekstra minutter værd.

Hvilke produkter skal jeg bruge?
Er du blevet fristet til at hoppe med på double-cleansing trenden, skal du bruge to produkter: en renseolie og et skummende renseprodukt. Vær opmærksom på, at det renseprodukt du bruger, ikke er for affedtende (med mindre du døjer med meget fedtet hud). Er du ikke så pjattet med olie, kan du bruge en balm i stedet — de føles mindre fedtede og opløses lettere af vandet.

Se det originale indlæg på Eva K's egen side her.

 


 
Sortér efter