Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Pantothenol salve

Hvad er pantothenol salve og hvad indeholder salven? Med sit indhold af bl.a. B5-vitamin, understøttes din huds naturlige regenerering, samtidig med at den beskyttes mod ydre påvirkninger. Læs mere om den effektive og skånsomme salve her.

 

Hvad er pantothenol salve?

Pantothenol salve er en fantastisk salve der kan bruges til et væld af hudproblemer. Salven er baseret på dexpanthenol, et stof som er et forstadie til pantotensyre – også kaldet B5-vitamin. Pantotensyren omdannes til B5-vitamin når salven trænger ind i huden. Udover at indeholde forstadiet til B5-vitaminet, indeholder pantothenol salven også en vis procentdel ren B5-vitamin.  

B5-vitaminet er vigtigt for at vedligeholde en normal hudfunktion. En pantothenol salve er fri for både parfume og parabener.

 

Hvordan virker pantothenol salve?

Måden hvorpå pantothenol salve virker er ved at trænge ind i huden og binde fugten. Hermed styrkes hudens naturlige barrierefunktion og den bliver mere robust og modstandsdygtig. 

 

Hvad er pantothenol salve godt for?

Du kan bruge pantothenol salve til mange forskellige hudproblemer – store som små. Pantothenol salve er især god til brug på:

 • Røde baby numser også kaldet bleeksem
 • Irriteret og kløende hud – f.eks. efter et myggestik og overfølsomhed
 • Tør- og meget tør hud – bl.a. på albuer og knæ
 • Skadet hud – f.eks. småskræmmer efter barbering eller brystvorter efter amning

 

Hvem kan bruge pantothenol salve?

Alle i familien kan bruge pantothenol salve, lige fra baby til ældre, kvinde som mand. Salven er yderst skånsom i sin behandling og beskyttelse af huden. Pantothenol salve kan anvendes efter behov og påføres huden i et tyndt lag. Er du stadig i tvivl om pantothenol salven er noget for dig, så læs med herunder, hvor vi beskriver forskellige situationer salven kan bruges.

 • Pantothenol salve til baby
  Babyers hud er meget sensitiv og derfor har den også nemt ved at blive rød og irriteret. Mange oplever at få bleeksem – altså rød numse. Ved bleeksem bliver huden rød, irriteret og smertefuld. For at hjælpe huden i sin regenerering, kan du påføre pantothenol salve. Salven lægger en beskyttende barriere på huden, mens den herunder styrkes og behandles. Brug gerne pantothenol salve efter hvert bleskift, hvis din babys numse er ved at blive rød.
 • Pantothenol salve til større børn
  Små rifter efter leg, myggestik der klør eller andre former for irritationer er en normal del af større børns hverdag. Påfør pantothenol salven efter behov og giv huden bedre betingelser for at regenerere. 
 • Pantothenol salve til voksne
  Som voksen kan du bruge pantothenol salve til mange hudproblemer. Påfør panthenol salven på irriteret hud, tør hud, myggestik, bumser eller forbrændt hud. Anvendelsesmulighederne er mange. 
 • Pantothenol salve til mor
  Som nybagt mor der ammer, oplever du højst sandsynligt at dine brystvorter bliver tyndhudede og ømme efter amning. Her kan du med fordel påføre et tyndt lag pantothenol salve. Dog skal du huske at påføre det efter amning – ikke før. 

 

SkinOcare Panthenol salve

Panthenol salven fra SkinOcare er Allergy Certified og er fri for både parfume og parabener. Salven holder i lang tid da der kun skal påføres et tyndt lag hver gang den bruges. Hav en panthenol salve i skabet derhjemme og vær på forkant hvis din hud bliver irriteret, skadet eller begynder at klø.

 

Pantothenol i andre plejeprodukter

Det er ikke kun i den effektive pantothenol salve at forstadiet til B5-vitamin anvendes. Håndcremer, hårpleje og makeup produkter er blot nogle af de produkter der indeholder pantothenol. I alle produkter har pantothenol den samme egenskab, nemlig at pleje, beskytte og understøtte hudens regenerering. Vil du gerne se nogle af de produkter der indeholder pantothenol, kan du hos Helsam finde et stort udvalg.
Sortér efter