Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Bliv klogere på salicylsyre/BHA

Salicylsyre fjerner urenheder efterlader huden smuk og glat. Læs mere salicylsyre her.

Salicylsyre

 

Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en organisk syre med navnet Beta-Hydroxy-acih, forkortet BHA og figurerer ofte som salicylic acid på ingredienslister. De seneste år har salicylsyre været brugt utroligt meget i pleje- og makeupprodukter. 

 

Hvad gør salicylsyre?

Syren salicylsyre anvendes i plejeprodukter som cremer og lotions, da den virker behandlende på bl.a. akne, vorter, psoriasis og uren hud. Derudover anvendes salicylsyre i anti-skæl produkter, eksfolierende cremer og som et legerende middel i makeup. 

Brugen af salicylsyre er særligt udbredt i produkter til behandling af akne. Salicylsyre virker let ætsende og kan derfor opløse og fjerne hudfedt, bumser og hudorme meget effektivt. Derudover er salicylsyre antibakterielt og fjerner derfor bakterier så de ikke kan sætte sig i huden og skabe irritation som rødme, bumser, hudorme og kløe. 

 

Hvor kommer salicylsyre fra?

Salicylsyre kommer fra barken på piletræer, hvor syren findes helt naturligt. Inden salicylsyren bliver til syre, befinder det sig i forstadiet kaldet, salicin. Det er dog ikke kun i piletræer at salicin findes, men også i mange andre plante, herunder stedsegrønne planter.

 

Hvordan skal salicylsyre bruges?

Er du i tvivl om hvordan du skal bruge salicylsyre, så læs med her. Brugen af salicylsyre afhænger af om du bruger et eksfolierende produkt i form af peeling eller skrubbecreme (face/bodyscrub), eller noget tredje.

Salicylsyre i peelingprodukter er særligt velegnet til uren hud, hud med større porer og som har pigmentskjolder. En salicylsyrepeeling stimulerer huden og den naturlige fornyelse. Ved brug af en peeling med salicylsyre kan du nemt og effektivt rense huden i forskellige dybder og dermed få en ensartet og smuk glød. 
Salicylsyre i scrubs er lidt hårdere ved huden, end en peeling med salicylsyre. Det skyldes, at en scrub har små korn der ”sliber” huden. Herved fjernes døde hudceller, snavs og hudorme, mens salicylsyren renser, desinficerer og forebygger uren hud. Mange kan nøjes med at anvende en peeling eller ansigtsvask med indhold af salicylsyre, frem for en scrub. 
Salicylsyre i cremer og lotions bidrager til at cremens fugtgivende ingredienser kan trænge længere ind i huden, samt at snavs og døde hudceller ikke påvirker den fugtgivende virkning. 

 

Stort udvalg af plejeprodukter med salicylsyre

Uanset om du går med tanker om at prøve en creme, lotion, serum, maske eller et eksfolierende produkt, finder du mange forskellige produkter hos os. Hos Helsam forhandler vi plejeprodukter med indhold af salicylsyre, fra mærker som Annemarie Börlind, Dr. Organic, Ecooking, Lavera og MDerma.

Lavera Faces fugtighedscreme er en lækker ansigtscreme som giver dig en smuk, ren og glat hud. Lavera Faces fugter huden, samtidig med at den renses for snavs og døde hudceller. Dette resulterer i, at bumser og hudorme reduceres mærkbart.

MDerma Face51 er en anti-blemish creme til brug i ansigtet. Face51 cremen giver intensiv fugtpleje, samtidig med den er modvirkende mod bumser, hudorme og andre urenheder i huden. Ansigtscremen fra MDerma er fri for både parfume og farvestoffer og så den Asthma Allergy Nordic mærket.

Zinobel Organic Boost Deep & Gentle cleanser er et renseprodukt til ansigtet, som fjerner snavs, døde hudceller, overskydende hudfedt og makeup på en skånsom måde. Produktet påføres huden i ansigtet hvorefter det efter et par minutter igen skylles af.

Dr. Organic Skin Clear scrub er en forfriskende ansigtsscrub med indhold af salicylsyre, frugtsyre (AHA) og tea tree oil som behandler og forebygger uren hud som hudorme og bumser. Alle produkter fra Dr. Organic indeholder som minimum 70 % økologiske ingredienser. 

Salicylsyre er også effektiv i behandling af hård hud på bl.a. fødderne – herunder ligtorne. Disse produkter til hård hud indeholder en større koncentration af salicylsyre, og derfor virker de ekstra opløsende på huden. Derfor er det også vigtigt, at du kun bruger produkterne på hård hud, da normal hud kan blive tynd og tage skade.

Til behandling af hård hud og ligtorne findes Camette Fodsalve og MDerma MD03 Softening Balm. Balmen fra MDerma er udiklet til at blødgøre hård, ru ogskællet hud. Den kan desuden anvendes på både hænder og fødder.

 

Er salicylsyre farlig?

Både ja og nej. Den mængde, eller den koncentration, som salicylsyre findes i, i plejeprodukter og makeup, er ikke skadelig. Her er grænsen 2 %, 3 % og 6 %. Hvor stor grænsen er, kommer an på hvilket produkt der er tale om, og hvor stort et hudområde produktet anvendes på og om produktet skal blive siddende eller vaskes af efter brug. Almindelige håndkøbsprodukter indeholder dog kun 2 %, mens receptpligtige produkter indeholder op til 6 % salicylsyre. 

Ved meget store koncentrationer kan salicylsyre nedbryde fedt og hudens lipider, hvilket ikke er hensigten ved brug af syren. Dette skal du dog ikke være nervøs for, hvis du bruger et produkt med et indhold af salicylsyre på maksimalt 6 %. Husk dog altid at følge det enkelte produkts vejledning. Hvis produktet skal vaskes af, er det vigtigt at du gør dette.

 

Hvad er forskellen på BHA og AHA?

Du har måske bemærket, at nogle produkter indeholder både salicylsyre (BHA), men også AHA. AHA er også en syre, mere præcist en frugtsyre, som er særligt effektiv mod akne og solskadet hud. AHA-syren kan trænge gennem huden hornlag, hvorefter den har sin fantastiske virkning. Døde hudceller opløses og fjernes hvilket resulterer i en glattere, blankere og sundere hud. Ved at fjerne døde hudceller forebygges udbrud af bumser, hudorme og altså akne.

Derudover der forskellen, at salicylsyr/BHA er fedtopløselig og derfor kan trænge længere ind i huden og dens porer, hvor snavs og døde hudceller opløses. Frugtsyre/AHA er vandopløselig og virker derfor bedste på hudens overflade. 


Sortér efter