Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Vitaminer og mineraler til dit hår

Bliv klogere på hvilke vitaminer og mineraler som understøtter et normalt hår.

Vitaminer til håret

 

Hvilke vitaminer er gode for håret?

Håret betyder meget for os alle – både og kvinder. Vi vil gerne have, at håret er flot, stærkt og sundt, men desværre ser håret tyndt, tørt og spaltet ud nogle gange. Ligesom resten af kroppen, påvirkes håret også af vind, vejr, stylingprodukter og kulde/varme. Håret påvirkes også af hvad vi spiser. Det er nemlig gennem vores kost, at håret får tilført vitaminer og mineraler som det har brug for, for at det kan vokse som det skal. 
De vitaminer og mineraler som primært understøtter håret, er:

 • Biotin, som bl.a. bidrager til et normalt hår. B-vitaminet findes naturligt i fødevarer som æggeblommer, havregryn, hvedeklid og frugt.
 • Kobber, som bl.a. bidrager til hårets pigmentering. Mineralet kobber findes naturligt i lever, skaldyr, nødder og fuldkornsprodukter.
 • Selen, som bl.a. bidrager til et normalt hår. Selen er et mineral som naturligt findes i fisk, skaldyr, kød, mejeriprodukter og æg.
 • Zink, som bl.a. bidrager til et normalt hår. Ligesom kobber og selen, er zink et mineral. Zink findes bl.a. i fødevarerne kød, mejeriprodukter, æg, hvedekim og dadler.
 • E-vitamin, som er en antioxidant. E-vitamin tilføres gennem fødevarer som bl.a. nødder, fuldkorn, fede mejeriprodukter og fisk. At E-vitamin er en antioxidant betyder, at vitaminet beskytter alle celler i kroppen mod oxidativt stress, og dermed undgå at cellerne nedbrydes. 

 

Kost og kosttilskud for et sundere hår

Kosttilskud til håret

Hvis du ved at du ikke spiser varieret nok, kan du supplere med et kosttilskud. Der findes et væld af effektive kosttilskud som indeholder lige præcis de vitaminer og mineraler, som alle bidrager til et normalt hår. For at gøre det lidt nemmere at vælge et kosttilskud til dit hår, gennemgår vi herunder nogle af de mest populære vitamin/mineralkosttilskud til håret.

 

 • Hair Volume fra New Nordic
  Et af de bedst sælgende kosttilskud til håret. New Nordic Hair Volume vandt i 2019 Danish Beauty Award, hvilket bare tydeliggør at produktet er fantastisk. Med ekstrakt af æble, aminosyrer, biotin, zink og kommer, bidrager Hair Volume tabletten til både hovedbund, hårsæk og hårstrå. 

 • Priorin
  Priorin er et populært kosttilskud som indeholder en helt unikt sammensat formulering af både biotin, L-cystin, hirseekstrakt og pantothensyre. Ved brug af Priorin får du et tykkere, mere glansfuldt og stærkere hår efter kun 12 uger.

 • Hair Gro fra New Nordic
  Hair Grow er et kosttilskud med indhold af æbleekstrakt, tocotrienoler, biotin og zink. Tilsammen bidrager ingredienserne til en normal hårvækst. Prøv Hair Grow fra New Nordic hvis du føler din hårvækst er gået i stå.

 • Beard ‘n Hair
  Til mænd har Beauty Bear udviklet kosttilskuddet Beard ’n Hair – et kosttilskud til mænd som ønsker en normal hår- og skægvækst. Beard ’n Hair er i form af velsmagens gummies med solbærsmag, med indhold af bl.a. zink og biotin. Allerede efter 2-3 måneder vil du opleve en forskel på hår og skæg når det vokser ud. 

 • Biotin Strong
  Kosttilskuddet Biotin Strong har et ekstra højt indhold af biotin, som bidrager til et normalt hår. Derudover indeholder Biotin Strong methionin, en svovlkilde som bidrager til både hår og negle. 

 • Solaray Hair Nutrients
  Vegansk kosttilskud fra Solaray som bidrager til et sundt og normalt hår. Hair Nutrients indeholder B-vitaminer, mineraler, aminosyrer og urter der i samspil med hinanden, understøtter dit hår optimalt. Prøv Hair Nutrients fra Solaray hvis du oplever hårtab eller tyndt hår.

 • Hair Vitamins fra Beauty Bear
  Hair Vitamins er lækre gummies med smag af solbær. Beauty Bears Hair Vitamins indeholder bl.a. biotin og zink som understøtter et normalt hår. De velsmagende gummies er helt fri for kunstig farve, syntetisk smag og så er de 100 % veganske. 

 • Hair Force fra KAL
  Med Hair Force kan du som både kvinde og mand, få et sundt og normalt hår. Indholdet består af nøje udvalgte vitaminer, mineraler, aminosyrer og urter som alle understøtter dit hår. 

 

Vitaminer til håret

Hvorfor har håret brug for vitaminer?

Håret består af celler og for at cellerne kan fungere, har det behov for næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Vitaminer og mineraler bidrager til at håret vokser, holder sig stærkt, får fylde og er sundt. Derfor er det vigtigt at du spiser varieret eller gør brug af kosttilskud, som giver dig de essentielle vitaminer og mineraler som håret netop har brug for.

 

Vitaminer i hårplejeprodukter

Det er ikke kun indefra at du kan tilføre vitaminer og mineraler til håret. Derfor finder du også mange hårplejeprodukter med vitaminer og mineraler – enten i form af shampoo, balsam eller hårkur. En shampoo er et godt supplement på vejen til et sundere og normalt hår, men hvilken skal du vælge? Herunder kan læse mere om nogle af de shampooer som har tilsat vitaminer eller mineraler. Måske dækker én eller flere af dem dit behov.

 • Silicea Vital Shampoo
  Silicea Vital stimulerer dine hårsække så håret får styrke og volumen. Med indhold af både silicea og biotion styrkes dit hår hurtigt. Shampooen er især velegnet til personer med normalt-, tyndt eller tørt hår. 

 • Priorin Shampoo
  Priorin shampooen er udviklet til at supplere de populære Priorin kapsler. Shampooen indeholder hirseekstrakt, glycoproteiner og B5-vitamin som styrker, nærer og plejer dit hår. Brug denne shampoo hvis du har tyndt eller skadet hår.

 • Cosborg Derma B12 Shampoo
  Med indhold af B12-vitamin og ginkgo biloba ekstrakt, behandles tør, kløende, irriteret og følsom hovedbund. Derudover stimuleres dit hår så det bliver tykkere og stærkere. Derfor er denne shampoo velegnet hvis du har tyndt eller tørt hår.

 

Problemer med håret?

Forebyg tørt, tyndt og skadet hår

Vitaminer og mineraler er som sagt vigtige, for at håret kan vokse normalt. Men hvis du har nogle rutiner i hverdagen som slider på håret, er det minimalt hvad du vil opleve af effekt fra kosttilskud osv. Derfor skal du være opmærksom på, at der er nogle rutiner du kan tilføje eller ændre, for at give håret de bedste betingelser for at blive styrket.

Når du reder dit hår, fjerner du løse hår, samtidig med at du stimulerer hovedbunden. Når børsten masserer hovedbunden, stimuleres blodcirkulationen og tilfører blod til hårsækkene.

Glatte- og krøllejern er hård mod dit hår. Varmen fra stylingredskaberne udtørrer og skader håret, hvilket også er grunden til at du ikke bør bruge det alt for ofte. Hvis du af den ene eller anden grund bruger glattejern og krøllejern ofte, kan du med fordel bruge varmebeskyttende produkter i håret. 

 

Køb dine vitaminer til dit hår hos Helsam

Vil du gerne have et smukt, stærkt og sundt hår? Så håber vi du er blevet klogere på, hvordan det kan lade sig gøre. Mulighederne er mange: du kan enten spise en sund og varieret kost, supplere med kosttilskud eller pleje håret med vitamin- og mineralrige hårplejeprodukter. Uanset hvad du vælger, kan du hos Helsam finde helseprodukter der hjælper dig på vej til et normalt og flot hår.

Du kan købe dine varer online på helsam.dk og få din ordre fragtet helt gratis til din nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også vælge at få dine varer leveret til pakkeboks eller privatadresse. Hvis du har spørgsmål til et produkt, er vores uddannede og rare personale altid klar til at give gode råd og personlig vejledning. 

 
Sortér efter