Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

10000 skridt om dagen

Har du hørt om de gyldne 10000 skridt om dagen? Hvis ikke, eller vil du bare gerne vide mere, så læs med her hvor vi giver dig viden om fordelene ved at gå 10000, eller færre, skridt om dagen.

10000 skridt om dagen

 

Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Du har med garanti hørt, at du bør sigte efter 10000 skridt om dagen. 10000 skridt er et godt mål, men mindre kan også gøre det. Devisen, 10000 skridt om dagen, stammer fra en reklame for en japansk skridttæller, udgivet i 1965. 

Ifølge ét studie fra Havard Medical School, viste det sig, at fordelene ved ekstra skridt fladede ud ved 7500 skridt om dagen. Om du går 7500 eller 10000 skridt om dagen, gør umiddelbart ingen forskel. Derfor kan du også selv vælge, om du vil sigte efter 10000 skridt eller mindre, alt efter hvor meget tid og lyst til gåture du har.  

 

Hvor langt er 10000 skridt i km?

Nogle fristes til at tro, at 10000 skridt svarer til 10 km, men det er de færreste som tager et skridt på én meter. Faktisk svarer 10000 skridt til omkring 8 km – det kan dog variere en smule, da det som sagt kommer an på din skridtlængde. 

 

Sådan når du de 10000 skridt

Hvis du har svært ved at finde motivationen til at nå 10000 skridt, har vi nogle idéer til, hvordan det kan blive lidt sjovere at gå og nå de mange skridt. Hvis du vil være sikker på at nå 10000 skridt, er det en god idé at anskaffe dig en skridttæller, eller bruge din mobiltelefon. De fleste mobiltelefoner har i dag indbygget skridttæller som er relativt præcise til hverdagsbrug.

Lyt til musik, e-bøger eller podcasts
Når du går en tur og forsøger at nå målet på 10000 skridt, kan du med fordel lytte til en god E-bog, en podcast eller blot musik. Nu tænker du sikkert at det er dyrt at skulle lytte til E-bøger, men vidste du, at du kan bruge dit biblioteks log in på www.ereolen.dk og gratis lytte til både nye og gamle E-bøger? På ereolen finder du også podcasts, men du kan også bruge andre gratis podcast apps på din mobiltelefon – både på Android- og Apple enheder. 

Find en gå makker
Nogle gange kan det være lidt nemmere at komme afsted, hvis man er to om at huske på det. Når I er to, eller flere, som går sammen, kan I få gang i gode samtaler så tiden flyver afsted. Derudover kan I minde hinanden om at holde et raskt tempo hele turen.

Mange små ture tæller også 
Du skal ikke nødvendigvis gå alle 10000 skridt på én tur. Flere små ture i løbet af dagen er også godt, så længe du får pulsen op. Har du en hund, kan du med fordel bruge gåturene med den, til at indhente nogle af skridtene. Brug også turene til butikker og fritidsaktiviteter til at gå nogle ekstra skridt. Jo flere raske ture, des flere skridt når du.

Gode sko er et musthave
Når du går meget, særligt ture i rask tempo, udsættes dine fødder for hårdt arbejde. Netop derfor er det vigtigt, at du har et par gode sko, som giver optimal støtte og stødabsorbering. Pas godt på dine fødder og forebyg vabler, ømhed og skader med et par sko som passer til din fod og det underlag du går på i størstedelen af tiden.

 

Fordele ved at gå 10000 skridt om dagen

At styrke din kondition er blot én af mange fordele, ved at gå 10000, eller færre, skridt om dagen. Herunder får du viden om flere fordele ved motion, herunder raske gåture og de 10000 skridt om dagen

  • Når du går og pulsen stiger forbrænder din krop energi
  • Du forbedrer din hvilepuls
  • Du får frisk luft som styrker din kreativitet og dit humør 
  • Motion understøtter både normale knogler, muskler og led
  • Du kan opnå en bedre søvn 
  • Det hjælper dig til at holde vægten og forebygger livsstilssygdomme

Er du blevet inspireret til at gå 10000 skridt? Det håber vi – hvis ikke 10000 skridt, så måske bare flere skridt end du går nu.

Sortér efter