Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Valleprotein pulver

Du kender måske til proteinpulver, eller også har du muligvis hørt navnet “valleprotein” før. Men hvad er det egentligt? Hvis valleprotein ikke ringer en klokke, så er det måske fordi, du har hørt det engelske navn ‘Whey protein’, som det ofte går under i daglig tale. Valleprotein er protein af høj kvalitet, der er kendt som det mest næringsrige og reneste proteinpulver på markedet. Det fås også i mange forskellige smagsvarianter, så der er lidt for enhver smag. Hos Helsam finder du et stort udvalg af valleprotein i pulverform, som vi kender det. Er du blevet nysgerrig på valleprotein, og hvad det gør for dit velvære? Så læs mere herunder.

Valleprotein

 

Hvad er valleprotein? 

Valleprotein bliver udvundet af mælk fra køer. Mælk er nemlig særligt proteinholdigt og indeholder to slags proteiner: Kasein, som udgør cirka 80 procent og 20 procent rent valleprotein. Valleprotein har derfor en høj kvalitet på grund af det næringsrige indhold. 

Du bruger ofte valleprotein som en nem måde at øge dit daglige proteinindhold, hvis du ikke opnår det gennem kosten, men det må ikke erstatte et helt måltid. Du kan for eksempel putte det i kolde drikkevarer, som vand og smoothies, eller i dit morgenmåltid. Hos Helsam har vi blandt andet et udvalg af økologisk valleprotein i flere forskellige smagsvarianter, som vanilie og chokolade. Mange træningsentusiaster bruger netop denne variant som en mættende snack efter en træning. 

 

Amino-complex valleprotein  

Ønsker du at øge eller bevare din muskelmasse? Så kan du tage et kig på Helsams udvalg af Amino-Complex instant valleprotein, som indeholder alle essentielle aminosyrer med 77 procent protein, der er med til at øge din muskelmasse. Aminosyrer hjælper nemlig din krop med at vedligeholde og udvikle sig selv. Derfor er det vigtigt at indtage aminosyrer gennem kosten eller som kosttilskud, da de opbygger kroppens proteiner.

Der er samtidig forskel på aminosyrerne, og hvilken kost de indgår i. Du får særligt mange proteiner gennem kød, som kylling og tun, med hele 27 procent protein per 100 gram. Af den grund er det vigtigt, at veganere og vegetarer finder en anden måde at indtage proteiner på. Her er amino complex valleprotein en god løsning for vegetarer. Her skal du indtage to til fire spiseskefulde, som svarer til 10 til 20 gram valleprotein pulver, to gange dagligt. Valleproteinen bliver nemt opløst i vand og andre væsker. Derudover er det også egnet madlavning, bagning og i kolde drikke. 

 

Derfor er proteiner vigtige for dig

Du har måske hørt dine forældre sige “Du skal have dine proteiner, så du kan blive stor og stærk”, men er proteiner virkelig så vigtige? Ja. Proteiner er et næringsstof og bliver anset for at være kroppens byggesten, der tilfører kroppen energi. Fisk, kylling og mejeriprodukter som æg og skyr er gode proteinkilder - så uden proteiner duer helten ikke. Selvom det ikke helt er sådan, vendingen lyder, så er det sandt. 

Proteiner er nemlig vigtige for, at du kan opbygge og vedligeholde kroppens celler og væv. Samtidig styrker de immunforsvaret og producerer hormoner og enzymer. Din krop har derfor et dagligt behov for cirka 0, 83 gram proteiner per kilograms kropsvægt til opbygning og vedligeholdelse. Hvis du vejer 60 kilo, vil du derfor have brug for cirka 49,8 gram protein dagligt, da kroppen hele tiden nedbryder og opbygger proteiner. 

 

Brug valleprotein i dine måltider 

Hvis du synes, det er svært at indtage den rigtige mængde protein på daglig basis gennem kosten, så er valleprotein pulver et godt alternativ. Er du samtidig ikke så vild med at mixe proteinpulver og vand i en shaker for at drikke det, så kan du også sagtens bruge det i dit bagværk eller i dine smoothies, som giver det lidt kant med deres forskellige smagsvarianter. Du kan nemt finde opskrifter på Google på alt fra proteinpandekager til proteinbrownies med valleprotein. 

 

Sådan får du proteiner

Du kan få proteiner på mange måder: Blandt andet gennem valleprotein pulver eller amino-complex, som indeholder essentielle aminosyrer, din krop har brug for og ikke selv kan danne. Modsat de ikke-essentielle aminosyrer, som kroppen selv danner. Du kan også få proteiner gennem forskellige fødevarer - særligt gennem animalske- og mejeriprodukter. 100 gram kylling indeholder for eksempel 26 procent protein. Hvis du har en vægt på 70 kilo, skal du derfor spise lidt over 200 gram kylling dagligt for at opnå det proteinindtag, du skal have. 

Hvis du ikke er så vild med kød, så indeholder mange grøntsager og linser også proteiner. Hos Helsam har vi et stort udvalg af proteinrige linser. Her finder du alt fra røde til sorte linser, der giver dig masser af god energi. Vi tilbyder også et udvalg af lækre proteinbarer med forskellige smagsvarianter til at stille den søde tand, mens du lader op til fornyet energi. 

Vis som