Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Aronia

De sunde bær med mange antioxidanter

aronia

 

Hvad kan aroniabær bruges til?

For det meste bruges aroniabær først efter de er kogt. Det skyldes at de har en skarp, bitter og syrlig smag – især hvis de er friske fra busken. Aroniabær kan bruges på mange forskellige måder, f. eks.:

 • Juice
 • Saft
 • Marmelade
 • Mysli
 • Te 

På trods af smagen kan aroniabærrene sagtens spises uden at være blevet forarbejdet. Spis dem friske, tørrede eller brug dem i bagværk som f.eks. tærter, muffins og småkager. Prøv en lækker og smagfuld dessert med makroner, eller måske en alkoholfri gløgg tilsat aronia.
Aroniabusken kan plantes i haven, og det danske klima passer helt perfekt til planten. Måske du har mod på at plante en busk eller to i haven, og derefter lave dine helt egne marmelader, safte eller andet med friske og sunde aroniabær. Måske du selv kan finde på nogle smagfulde opskrifter, enten med dine egne bær eller nogle af de produkter du finder her på Helsam.dk, eller i din nærmeste Helsam butik.  

 

Hvorfor er aroniabær sunde?

For at din krop kan holde sig sund og frisk, har den dagligt brug for vitaminer og mineraler. Ved at indtage aroniabær giver du din krop en masse sunde antioxidanter i form af vitaminer og mineraler som:

 • C-vitamin: bidrager til at mindske træthed og udmattelse
 • B6 og B12-vitamin: bidrager til et normalt energistofskifte
 • K-vitamin: bidrager til at vedligeholde normale knogler
 • Calcium: bidrager til vedligeholdelsen af normale tænder
 • Magnesium: bidrager til nervesystemets normale funktion
 • Jern: bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin
 • Zink: bidrager til en normal omsætning af fedtsyrerAntioxidanter modvirker oxidation i kroppen ved at bekæmpe de frie radikaler. Jo flere antioxidanter der kan bekæmpe de frie radikaler, jo bedre. Netop fordi de frie radikaler ødelægger andre af kroppens stoffer.
Frie radikaler dannes bl.a. af stress, eller kommer ind i kroppen gennem forurenet luft, og derfor er det næsten ikke til at undgå. Derfor er det en rigtig god idé, selv at gøre noget for kroppen, så den kan overkomme de ting den dagligt udsættes for.

Nogle af aronia produkterne her på Helsam.dk, er tilsat andre gavnlige ingredienser. Ingredienserne er bl.a. mælkesyrebakterier, der bidrager til at holde din mave i balance.

 

Kan jeg indtage for mange aroniabær?

Der er ikke rapporteret om alvorlige bivirkninger ved indtagelsen af aroniabær. Hvis du spiser store mængder, kan du opleve at blive lidt oppustet, men det fortager sig som oftest hurtigt. Det er en god idé at holde igen med spisningen, hvis du oplever ubehag – men farlige – det er aroniabærerne ikke.

 

Aroniabær hos Helsam

Hos Helsam finder du saft, marmelade, mysli, juice, vin, the, kosttilskud, pulver og andre drikke der indeholder aroniabær. Vælg det aronia produkt du ønsker, og husk du kan få det sendt gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi står altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i dit næste køb.

 

Vis som