Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Få en sund mave med kostkombinering

Lev efter Lene Hanssons kostkombinationsprincipper

 

Af Nya Vecht

Irritabel tyktarm er en lidelse, der bl.a. viser sig ved mavesmerter og oppustethed. Cirka 15 til 30 procent af befolkningen er ramt af lidelsen, der er langt hyppigere hos kvinder end hos mænd. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at få det bedre, blandt andet gennem kostkombinering.


Da Lene Hansson var i midten af tyverne, havde hun et stort problem. Udover at være overvægtig, led hun også af diverse allergier og en irritabel tyktarm, der gav hende mavesmerter, oppustet mave, lav energi, eksem, astma og en kronisk hovedpine.  Og sådan kunne resten af hendes liv have fortsat, hvis det ikke var fordi, hun faldt over en bog, der handlede om kostkombinering. Ved kostkombinering spiser du ikke protein og stivelse sammen, og du skruer op for frugt og grønt. Efter tre måneder, hvor hun fulgte kostkombinering og adskilte sin kost, havde hun tabt 20 kilo, havde ikke længere problemer med sin tarm og oven i hatten kunne hun smide alt sin allergimedicin, for allergierne og astmaen var pist væk.

”Min læge havde fortalt mig, at jeg aldrig nogensinde ville kunne smide min medicin, som jeg fik for min høfeber, eksem og astma. Men det kunne jeg jo! Så efterfølgende har jeg jo ikke kunne lade være med at se nærmere på kostkombineringen som et middel mod maveproblemer og allergier,” fortæller Lene Hansson, som lige nu er aktuel med bogen ”ELSK DIN TARM”, som hun har skrevet sammen med Christine Erritzøe om netop irritabel tarm og kostkombinering.

Aldrig protein og stivelse sammen

”Når man lever efter kostkombinationsprincipperne, så spiser man aldrig stivelse og protein i det samme måltid. Hvis du for eksempel vælger at spise kylling eller fisk til frokost, skal du ikke spise brød eller pasta til, men i stedet spise salat og grøntsager. Om aftenen kan du så undgå protein og i stedet spise stivelse som pasta eller ris og kombinere det med grøntsager og salat,” siger Lene Hansson. 

 

 

 

 

 

 

 

  

Vis som