Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Fra skrog til kernesund familie

Ud med ulvetimer, e-numre, deller, stress, allergi, astma og humørsvingninger. Ind med nærhed, sund søvn, familiemotion og stærke, slanke kroppe.

Kernesund familieNinka-Bernadette Mauritsons familie fik et nyt liv med få ændringer i hverdagen. Og hendes bog om systemet: ”Kernesund Familie – Sådan!” røg direkte ind på bestsellerlisterne og blev allerede efter 1 måned trykt i rekordstort 4. oplag. Mødre, fædre og bedsteforældre måtte bare have det, som familien Mauritson har opnået.
I øjeblikket får hun hver dag rørende mails fra læsere af bogen. Familier, der oplever det samme, som hun selv gjorde. Ninka spiste sig til et godt sexliv, mere tålmodighed og en glæde ved livet. Familien fik 3 ekstra timer i døgnet, dyrker familiemotion og sover godt hele natten. Skænderier, astma, snot, dårlig ånde og ulvetimer forsvandt, da de droppede hvidt mel, pasta og sukker og begyndte at spise hel og nærende mad, og droppede kemi i mad, sæbe og cremer.

Ninka forklarer: ”Jeg skrev den bog, som jeg selv manglede, da min mand vejede 100 kilo, jeg selv vejede 20 kilo for meget, og kvaliteten af mit familieliv var i bund. Jeg manglede svar på de 1000 spørgsmål, jeg havde: Hvad bager jeg kage af, når jeg ikke vil spise sukker, mel og mælk? Hvor køber jeg kosttilskud? Hvad siger tandlægen om de giftige amalgamfyldninger? Hvordan holder jeg fast i de gode vaner og får både mand og børn med på motion og grøn livsstil?

Jeg tror, det er det, der har gjort den til en succes. Jeg er en ganske almindelig mor, der har levet et ganske almindeligt liv med dårlig samvittighed over færdigmad, slik, fedme, humørsvingninger, usunde børn og middelmådig livskvalitet. Jeg har fundet en metode, der giver hele familien et nyt liv. Og kan kombineres med et almindeligt familieliv. Da jeg selv var usund og hørte alle de dårlige nyheder om vores børns sukkerforbrug, fedme, stress, hormonforstyrrende stoffer og for lidt motion, tænkte jeg: Det ved jeg godt. Men hvor skal jeg begynde?” Min mission var at gøre vejen lettere for andre familier. Det er lykkedes.”

Hjemme i Ninkas familie tager morgenmaden 5 minutter at lave. Det er shakes uden mælk og sukker, men med proteinpulver, essentielle olier og frossen frugt. Med konsistens som enten smoothie eller youghurt. Så spises det med mandel-dadel-kanel-drys og ske. Det giver masser af tid til snak og ro om morgenen. Tid til motion fik familien, da de stillede fjernsynet i skuret og tog parabolen ned fra taget. Alle 4 familiemedlemmer dyrker motion næsten hver dag. Og der er kommet ro i huset, efter at tv, mobiler, mails og multi-tasking er afskaffet.

”Man behøver slet ikke være så radikale, som vi er. Man kan bruge bogen til at skifte sine kager ud med sundere versioner, komme i gang med familiemotion eller bare lære at få sine børn til at sove godt om natten. Eller bruge den store guide til naturmedicin og shopping. Man kan bruge bogen til at ændre livet, sådan som vi gjorde. I små skridt. Et ad gangen. Der er inspiration for enhver familie.

Ninkas ældste søn, Bertram på 8 år, som før gik i specialinstitution, havde daglige raserianfald, elendigt helbred og udsigt til et dårligt liv, var inspirationen til familiens nye liv. Da Ninka læste, at mælk, gluten, kunstige tilsætningsstoffer og sukker gør adfærdsforstyrrelser værre, droppede hele familien disse ting.

Det mirakuløse var, at ikke alene fik Bertram det så godt, at han nu går i folkeskole og lever et normalt liv. Hele familien fik et bedre liv, helbred og humør. Nu dedikerer de deres liv til at hjælpe andre familier til at opleve det samme. Med flere bøger, foredrag og web-universet www.kernesundfamilie.dk.

”Hver morgen åbner jeg min mailbox og læser dejlige beretninger fra familier, der er gået i gang med den kernesunde livsstil. Prøv at læse denne mail fra en pige, der hedder Maria”:

Kære Ninka
”Tak. For en uge siden smed vi alt sukker, hvidt brød og mælkeprodukter ud og er blevet meget opmærksomme på kemi og E-numre i hjemmet, og allerede nu mærker vi en stor forandring. Vores yngste datter på 2 har astmatisk bronkitis, og hvert vinterhalvår har hun det rigtig skidt med flere sygedage end raske dage. Det har vi bare ikke kunnet holde ud, hverken på hendes vegne eller på vores families vegne. Alle læger har sagt til os, at hun skal have sin medicin, og så må vi væbne os med tålmodighed og håbe på, at hun vokser fra det. Men det er bare ikke godt nok. Der er ikke noget mere hjerteskærende, end at se sin lille pige være dårlig hele tiden. Vi har spurgt mange læger og sygeplejersker, om vi kunne gøre mere, for eksempel kostændringer eller andet, det har de alle sagt nej til. Efter en uge er der sket følgende:


Vores lille pige har mindre slim i luftvejene og hoster mindre. Begge piger er mere rolige, færre følelsesmæssige rutsjeture, mindre gråd. Pigerne spiser gladeligt og skal ikke længere lokkes til at spise grøntsager. Vi har halveret konflikterne i vores familie.

Mere overskud, følelsesmæssigt og fysisk. Alle sover bedre. Vi er ikke konstant sultne. Jeg taber mig, og vores hud er pænere. Min mands lugtesans er forbedret. Og (hurra) jeg er kommet af med min forfærdelige sukker-afhængighed. Tak for at du med din familie nu giver os muligheden for at gøre noget mere og noget bedre for vores lille datter, vores store datter og os selv.”

”At få lov til at røre og hjælpe andre familier på den måde er den største glæde ved vores livsstilsændring. Det er dybt meningsfyldt,” slutter Ninka.
Vis som