Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Marietidsel

Vil du gerne blive klogere på marietidslen? Måske synes du planten er noget værre ukrudt, men vidste du, at den faktisk også kan være godt for noget?

Marietidsel

 

Marietidsel: ukrudt eller blomst?

For mange er marietidslen ukrudt, især fordi den hurtigt breder sig de forkerte steder i haven. Marietidslen kan blive op mod to meter høj og er nem at kende på sine takkede grønne blade. Men når marietidslen blomstrer, får den smukke lilla blomster som virkelig skiller sig ud. Ikke nok med at tidslen får blomster, så har den faktisk nogle gode og naturlige egenskaber. Disse kan du læser mere om længere nede i artiklen. 

Marietidsel har været brugt som naturmedicin i mange, mange år – i dag findes planten i mange forskellige kosttilskud. 

 

Marietidsel som kosttilskud

Marietidsel findes i flere forskellige kosttilskud, hvoraf nogle udelukkende består af marietidsel, mens andre er tilsat yderligere urter, planter, vitaminer eller mineraler. Når marietidsel bruges i kosttilskud, er det enten i form af pulver eller ekstrakt. Kosttilskud med marietidsel findes i både kapsel- og tabletform. 

 

Marietidsel i madlavning

Det er begrænset hvad marietidsel kan bruges til, når det kommer til madlavning. Èn ting marietidsel gør sig godt i, er te. Her er det marietidslens frø der bruges – enten hele knuste. Du kan også drysse frøene ud over din morgenmad, f.eks. yoghurt eller lignende. 

 

Hvad er marietidsel godt for?

Der findes desværre ingen dokumenteret virkning ved at tage marietidsel som kosttilskud. Alligevel har mange oplevet en gavnlig effekt i forbindelse med tømmermænd og leveren generelt. Man mener, at marietidslen kan understøtte leverens afgiftningsproces, hvilket også er årsagen til, at marietidsel for nogen kan mindske tømmermændene. 

Generelt bruges marietidsel altså til at understøtte en normal leverfunktion. Men husk, at marietidslens virkning ikke er dokumenteret.

I marietidslens frø findes stoffet silymarin – et stof som består af plantefarvestofferne silychristin, silydianin og silybin. 

 

Har marietidsel bivirkninger?

Marietidsel kan hos nogle medføre løs afføring, oppustethed og kvalme. Dette sker dog som regel kun i forbindelse med et for højt indtag. Hold dig altid til den anbefalede daglige dosis som står beskrevet på dit kosttilskud. Oplever du maveproblemer bør du stoppe brugen af marietidselkosttilskuddet. Når problemer er væk, kan du igen tage marietidselkosttilskuddet, men i mindre doser.

 

Marietidsel i mange former hos Helsam

Hos Helsam finder du selvfølgelig også marietidslen – både som kosttilskud og frø. Er du på udkig efter et kosttilskud udelukkende bestående af marietidsel, er det f.eks. Phytosome fra Solaray, Milk Thistle fra Terranova eller Cardulon fra Natur-Drogeriet. Marietidselfrø til te findes både hele og knuste – vælg din favorit. 

Du kan altid få dine varer leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik. Har du spørgsmål til et produkt, er vores venlige og uddannede personale altid klar til at rådgive og vejlede dig i forbindelse med dit køb af helsekost, kosttilskud og plejeprodukter.

Vis som