Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Sødemiddel

Hvis du gerne vil spare på kalorierne og sukkerindtaget, så har du mulighed for at putte sødemidler i bagværk og drikke. Du finder forskellige typer af sødemidler, som både er kunstige og naturlige sødemidler. Du kender måske til Stevia, som er et naturligt sødemiddel, der kommer fra Steviaplantens blade, og som afgiver en sød smag uden at indeholde kalorier. Hos Helsam har vi et stort udvalg af naturlige sødemidler og produkter med sødemiddel i. Er du blevet nysgerrig på sødemidler og deres virke? Så læs mere herunder, og bliv klogere på sødemidler.

Sødemiddel

 

Hvad er sødemidler?

Sødemidler er et tilsætningsstof, som du putter i forskellige spise- og drikkevarer som for eksempel slik, kager og læskedrikke i stedet for almindeligt sukker.  Sødemidler har en sød smag ligesom sukker. Men de fleste sødemidler indeholder få eller ingen kalorier og fungerer derfor ofte som en erstatning for sukker i forsøget på skære ned på kalorierne eller sukkertrangen. 

Du finder også forskellige typer af sødemidler: Der er naturlige sødemidler som Stevia og Sukrin, der er fremstillet af naturlige ingredienser uden kalorier. De kunstige sødemidler som aspartam indeholder dog stadig lige så mange kalorier som sukker med 400 kalorier per 100 gram. Så sødemidler kan være et sundere alternativ til sukker, men det kommer an på, hvilket sødemiddel, du vælger. Hvis du gerne vil undgå at indtage for mange tomme kalorier, så er naturlige sødemidler det bedste valg. 

 

Er sødemiddel sundere end sukker? 

Hvor fantastisk vil det ikke være, hvis der er et middel, der var lige så sødt som sukker, men som bare er sundere og kaloriefattigt samtidig? Så kunne vi altid spise og drikke med god samvittighed. Sødemidler efterligner smagen af sukker, men er de i virkeligheden sundere, og kan de i så fald erstatte sukker? Ifølge Per Bendix Jeppesen, der er lektor ved Institut for Klinisk Medicin – Diabetes og Hormonsygdomme, er sødemiddel et godt alternativ for sukker. Han har nemlig selv forsket i sødemidler og siger samtidig, at det er en god måde at få stillet sukkertrangen uden at skulle tænke på sit kalorieindtag. 

Han siger også, at der ikke er nogen undersøgelser, der viser, at du tager på af at spise og drikke mad med sødemidler - men heller ikke nogen, der viser, at du taber dig. Du kan dermed bruge det for at kompensere for sukkeret, men hvis formålet er at tabe dig, er dette ikke vejen frem. Det gode ved sødemiddel er, at du ikke bliver afhængig af det på samme måde, som du gør med sukker. Der er nemlig undersøgelser, der viser, at hjernen ikke bliver stimuleret på samme måde, når vi indtager sødemidler, som når vi indtager sukker. 

 

Erstat sukker med sødemiddel

Ifølge Per Bendix Jeppesen, er sødemiddel er godt alternativ til at stille sukkertrangen. Derfor har vi hos Helsam et stort udvalg af naturlige sødemidler med nul kalorier. Her finder du sødemidler, der er udvundet på stevia-planten, som du kan bruge, når du bager kager og laver desserter. 

 

Sukrin sødemiddel

Sukrin er et naturligt og kaloriefrit sødemiddel, der er fri for kulhydrater, og som er lavet på basis af erythritol. Sukrin bliver fremstillet ved en naturlig gæringsproces, og både smagen og udseendet minder meget om det hvide sukker, som du kender. Erythritol er en sukkeralkohol, der er 70 procent så sødt som almindeligt, hvidt sukker. Derudover finder du erythritol både i frugter og andre gærede fødevarer. Det gode ved Sukrin er, at på grund af det lave energiindhold på nul  kalorier, påvirker det ikke blodsukkerniveauet i modsætning til indtagelse af almindeligt sukker, som ville give en stigning i blodsukkeret. Hos Helsam har vi et udvalg af Sukrin sødemiddel, som du kan tage et kig på. 

 

Stevia dråber som sødemiddel

Elsker du at putte flere teske sukker i teen eller kaffen for at opnå en lækker sødme? Det behøver du ikke længere. Hos Helsam har vi et udvalg af Stevia dråber med naturligt smagsstof som sødemiddel. Her får du sødme på niveau med sukker og nul kalorier på samme tid. Vi tilbyder stevia dråber med forskellige smage, så der er lidt for enhver. Du kan derfor både finde Stevia dråber med vanilje, kokos og pebermynte, som du kan putte i kaffen, teen og meget andet. Alt du skal gøre, er at tilføje fire dråber af den ønskede stevia dråbe til din drik eller fødevare, så opnår du en lækker sødme. Stevia-dråber er derfor særligt god til dig, der har en sød tand. 

 

Chokolade med sødemiddel

Hos Helsam tilbyder vi også et udvalg af lækker chokolade, der er sødet med det populære sødemiddel stevia. Derfor er der heller ikke tilsat ekstra sukker i chokoladen. Derimod indeholder den et naturligt indhold af sukker, som efterlader den med en lækker blød smag, der får din mund til at løbe i vand.  
Vis som