Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

AminoJern

Bliv klogere på kosttilskuddet, aminoJern. Aminojern indeholder jern og bidrager til kroppens jern-balance. Undgå jernmangel med et aminojern tilskud dagligt.

AminoJern

 

Hvad er aminoJern?

AminoJern er et kosttilskud med indhold af jern, som er nemt for kroppen at optage. Desuden er aminoJern utroligt skånsom overfor maven. Du behøver kun én tablet aminoJern dagligt. AminoJern er fremstillet ved at to aminosyrer er bundet til et jernatom - dermed føres jernet gennem mavesækken uden at tage skade. 

 

Hvorfor er jern vigtigt?

Jern indgår i flere af kroppens funktioner, herunder blodets transport af ilt. Kroppen kan ikke selv danne jern, hvilket gør det nødvendigt at få gennem kosten. Hvis du udskiller mere jern end du indtager, vil kroppen tage jern fra dets depoter hvorefter du kan opleve mangelsymptomer. 
Jern bidrager til:

  • En normal kognitiv funktion
  • Et normalt energistofskifte
  • En normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin
  • En normal ilttransport i kroppen
  • Immunsystemets normale funktion
  • At mindske træthed og udmattelse
  • Celledelingsprocessen 

 

Hvad er forskellen på aminoJern og andre jerntilskud?

Den største forskel på aminoJern og andre jerntilskud er, at aminoJern er et 100 % vegetabilsk jerntilskud. Størstedelen af andre jerntilskud indeholder jernsalt og hæmjern. Hæmjern er oftest udvundet fra svineblod. Hos aminoJern er indholdet af jern baseret på aminosyrechelatet Ferrochel, som optages op til fire gange hurtigere og bedre i kroppen, end andre jerntilskud. 
Dette betyder også, at aminoJern ikke efterlader store mængder jern i mave og tarm. Derfor slipper du for typiske bivirkninger som forstoppelse, løs mave og kvalme.

 

Hvem har brug for jern og hvor meget?

Der er faktisk en del mennesker som kan have brug for et tilskud med jern. Det kan bl.a. skyldes kosten, sygdomme og graviditet. Herunder kan du blive klogere på hvem der har behov for ekstra jern og hvorfor.

Kvinder og gravide, specielt kvinder i den fødedygtige alder, behøver et dagligt jerntilskud. Det er netop pga. menstruationen hvor jern udskilles med blodet, at kvinder kan opleve jernmangel.
I Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide tager jern fra 10. graviditetsuge. Fortsæt gerne med at tage jern til et par uger efter fødslen, da dine jerndepoter skal fyldes op. Ellers kan du opleve at få symptomer på jernmangel. Vidste du, at det er helt normalt at miste 0,2-0,4 liter blod i forbindelse med fødslen? Der forsvinder derfor hurtigt en stor mængde jern fra kroppen, som hurtigst muligt skal erstattes.
Aminojern er afprøvet af gravide i et klinisk forsøg på Næstved Sygehus. Her viste forsøget, at aminoJern optages hurtigt af kroppen hos de gravide.

Teenagere og unge kan have brug for et jerntilskud. Det er primært piger der har brug for jern, når de når den alder hvor menstruationen begynder. Dog kan drenge også mangle jern. Du kan altid tale med din læge hvis du tror du mangler jern. Lægen kan hurtigt måle dit blods jernindhold og konkludere, om du mangler jern eller ej.

Vegetarer og veganere er særligt udsatte for at mangle jern. Det skyldes, at jern primært findes i animalske fødevarer som f.eks. kød. Dog indeholder flere grøntsager og frugter også jern, men i meget små mængder. Derudover optages jern fra frugt og grønt ikke ligeså godt, som jern fra animalske fødevarer. Vær desuden opmærksom på, at nogle fødevarer kan hæmme den naturlige optagelse af jern. Derfor bør du sætte dig ind i, hvilke fødevarer som indeholder jern, samt hvilke du ikke bør spise samtidig da de mindsker optagelsen af mineralet. AminoJern er velegnet til vegetarer og veganere, da det ikke indeholder animalske ingredienser. 

Fysisk aktive og sportsudøvere bruger deres muskler som har brug for store mængder ilt. Under fysisk aktivitet sørger jern for, at iltoptagelsen er normal. 
Mænd og kvinder over 60 år oplever ofte, at deres appetit falder – dette selvom mange stadig er ligeså aktive som da de var yngre. Når appetitten falder, bliver der også tilført mindre jern til kroppen og derfor bliver jerndepoterne mindre. 

Bloddonerer, mister blod og dermed jern når de giver blod. En bloddonation svarer til, at 10 % af kroppens jernmængde forsvinder. Ved at tage et jerntilskud sørger du for, at kroppens jerndepoter hele tiden er opfyldte.

 

Få dækket dit jernbehov med Helsam

Hos Helsam forhandler vi aminoJern i pakninger med enten 30 eller 90 styks pakninger. Fyld dine jerndepoter op og forebyg jernmangel på en effektiv, skånsom og hurtig måde. AminoJern giver ingen bivirkninger og kan bruges af børn, voksne og ældre.
Køb dit aminoJern tilskud her på Helsam.dk – du får fri fragt til din nærmeste Helsam-butik, eller besøg os i en af vores mange butikker. Vores personale er altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit køb. 
Sortér efter