Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Flydende kosttilskud

Af flydende kosttilskud kendes fiskeolien bedst, men vidste du, at der også findes andre flydende kosttilskud? Læs mere her.

Flydende kosttilskud

 

Hvad er flydende kosttilskud?

Flydende kosttilskud er som betegnelsen antyder, kosttilskud i flydende form. De fleste kosttilskud er i enten tablet- eller kapselform. Disse skal synkes hele, eller drysses ud over maden eller opløses i et glas vand. Flydende kosttilskud derimod, indtages i en bestemt mængde og synkes. Det mest kendte flydende kosttilskud er fiskeolie/levertran, men der findes faktisk mange andre gode flydende kosttilskud.

Nogle kosttilskud er uden tilsat smag, mens andre er tilsat smag af frugt, eksempelvis citrus, jordbær og æble. 

Kosttilskud i pulverform er på en måde også flydende kosttilskud – dog først når de opløses i en væske inden de til sidst indtages. Derfor vil du også i denne artikel finde 

 

Er flydende kosttilskud bedre end andre kosttilskud?

Nej, flydende kosttilskud er ikke nødvendigvis bedre end et kosttilskud i kapsel- eller tabletform. 

Når det gælder fiskeolie, vælger mange den flydende variant hvis det at sluge kapsler er et problem. Ved fiskeolie har det ingen betydning for optagelsen, om du vælger en i flydende- eller kapselform. Alligevel er der nogle andre fordele/ulemper ved de to typer fiskeolie. Flydende fiskeolie lader dig smage på olien, inden du indtager den. Dermed kan du hurtigt smage, om olien er blevet harsk. Kapslerne kan du ikke på samme måde smage. Derudover kan fiskeolien i flydende form hos nogle resultere i sure opstød, eller bøvser med fiskesmag. Dette slipper du for ved størstedelen af fiskeoliekapsler. 

 

Hvilke flydende kosttilskud findes der?

Der findes et relativt stort udvalg af flydende kosttilskud, lige fra fiskeolie til jerntilskud. Herunder finder du en oversigt over nogle af de flydende kosttilskud du kan vælge:

  • Fiskeolie/levertran/omega-3
  • Hvidløg
  • Gele Royal
  • Klorofyl
  • Baldrian og humle
  • Jern m. C-vitamin
  • Ginseng
  • Mælkesyrebakterier

Kosttilskud i pulverform og som blandes i vand eller juice er bl.a. collagen og mælkesyrebakterier. 

 

Hvem kan tage flydende kosttilskud?

Alt efter hvilket flydende kosttilskud der er tale om, kan både børn og voksne tage det. Du kan altid på det enkelte produkt læse, om det kan tages af børn eller om det udelukkende er fremstillet til voksne.

Et flydende kosttilskud til børn som er meget vigtigt at huske, er D-vitamin. Allerede fra dit barn er to uger, bør du give det D-vitamin dråber. Husk at vælge et D-vitamin dråbe tilskud som er specielt fremstillet til små børn, da du ellers kan risikere at give en for stor dosis D-vitamin. 

 

Hvornår er det bedst at tage flydende kosttilskud?

Du kan tage dit flydende kosttilskud når det passer dig bedst i løbet af dagen. Dog giver det bedst mening at tage f.eks. ginseng om morgenen eller midt på dagen, da det har en opkvikkende virkning. Baldrian og humle tages derimod inden sengetid, da det understøtter din søvn. Mælkesyrebakterier kan med fordel tages om morgenen på tom mave, evt. 30-60 minutter inden din morgenmad. 

Sortér efter