Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

E-vitamin olie

Du har sikkert hørt om E-vitaminet, og at det vigtigt er at kroppen får det. E-vitamin kan du både finde i din kost, hvor det helt naturligt findes i mange forskellige fødevarer. Derudover findes vitaminet også i kosttilskud, der kan fungere som supplement til din daglige kost.

Som noget forholdsvis nyt, kan du nu også få olier med E-vitamin. Olien kan bruges som alternativ til E-vitamin kosttilskud i pille form. Andre E-vitamin olier kan bruges på hud og i hår. Dette kan du læse mere om, under de enkelte produkter. Læs meget mere om olien her på siden, og få en viden du ikke havde før.

Hvordan virker E-vitamin? | Brug af E-vitamin olie | Naturlige kilder til E-vitamin | E-vitamin olie hos Helsam
Vis som
3 produkter
Vis som

E-vitaminolie: Forkælelse til din hud og dit hår

Hvordan virker E-vitamin?

Din krop har dagligt et behov for at få tilført vitaminer. Ét af vitaminerne er som nævnt E-vitamin, der beskytter kroppens fedtstoffer mod at blive harske, men som også bidrager til at beskytte cellerne mod nedbrydning fra skadelige stoffer fra fedtstofskiftet. Alle kroppens celler er beskyttet af en tynd membran, der indeholder flerumættede fedtstoffer. For at fedtstofferne ikke nedbrydes, har de brug for bl.a. E-vitamin. E-vitamin er også en antioxidant, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

 

Brug af E-vitamin olie

Når man taler om E-vitamin olie, er det ikke en olie der udelukkende består af E-vitamin. Det er altså ikke flydende E-vitamin. Olien består af andre olier med tilsat E-vitamin, i en mængde der ikke er skadelig for kroppen, men nok til at der kan opleves en effekt. Du kan bruge E-vitamin olie som kosttilskud, i stedet for tabletter der kan synkes. Sørg dog altid for at vælge en E-vitamin olie, der er udviklet til lige dét formål. Ikke alle E-vitamin olier kan indtages. Derudover bør du holde dig til den dagligt anbefalede dosis, som du altid finder beskrevet på produktet.
E-vitamin olie kan du også bruge udvortes på nærmest hele kroppen. Du kan, efter en god rensning af ansigtet, smøre det i ansigtet, hvor det vil bidrage til at fugte huden og give den en sund og naturlig glans.

Samme effekt kan du få, hvis du smører det på resten af kroppen. Olien kan fint bruges som massageolie til ømme skuldre og ryg. Hvis du døjer med tør og irriteret hovedbund, kan du med fordel massere nogle dråber ind efter hårvask – sørg for at dit hår er håndklæde tørt.
Olien plejer og fugter din hud, og du vil opleve at få en sund og stærk hud der er klar til hverdagens mange udfordringer. E-vitaminet sørger for, at forstærke hudens naturlige forsvar mod cellenedbrydning. Smør det på hænderne inden sengetid, og få bugt med tørre hænder i vinterkulden.

E-vitaminet har den egenskab at det kan forstærke hudens naturlige produktion af kollagen. Kollagen er det der sørger for, at huden er stram og pæn. Jo mindre kollagen huden producerer, jo mere kommer huden til at hænge, og jo flere rynker vil der dukke op. Dette er især et problem for mange over 40 år, hvor kollagen produktionen for alvor falder.
De fleste af olierne absorberes hurtigt af huden, og efterlader den ikke fedtet. Brug olien 1-2 gange om dagen, og over tid vil du kunne mærke og se en forskel.

 

Naturlige kilder til E-vitamin

E-vitamin findes naturligt i rigtigt mange forskellige fødevarer. Det betyder også, at hvis du spiser sundt og varieret får du tilført en stor del af vitaminet dagligt. De fødevarer som E-vitamin især findes i er:

• havregryn
• hasselnødder
• mandler
• hvedekimolie
• hasselnøddeolie
• mandelolie
• fede fisk
• skaldyr
• æg
• hvedekerner
• broccoli
• rosenkål

Har du brug for inspiration til dine madretter? Vi har samlet en masse spændende, sunde og velsmagende opskrifter her på Helsam.dk. Du finder dem alle i vores sektion med opskrifter. Lad dig inspirere, og øg dit indtag af det essentielle E-vitamin, der har mange gode egenskaber for dig og din krop.

 

E-vitamin olie hos Helsam

Hos Helsam finder olier med E-vitamin, der både kan anvendes som kosttilskud eller som en del af din daglige kropspleje. Du kan vælge lige den du ønsker, og når du bestiller online, kan du få den leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi står altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i dit næste køb.