Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Nødder og tørret frugt/grønt

Nødder og tørret frugt/grønt

Nødder og tørret frugt/grønt er velegnet og velsmagende både som supplement til eksisterende retter eller som snack og mellemmåltid. Nødder og tørret frugt/grønt kan mixes, så du får netop den smagsoplevelse og det energitilskud du ønsker.
Sortér efter

En nød er en ”frugt” med en hård skal og som normalt indeholder et frø og som er den del der benævnes ”nød” f.eks hasselnødder. Nødder har en uopspringende ”frugtskal” og ny vækst sker ved at nødden/frøet spirer.

Generelt er nødder fyldt med:

  • proteiner
  • fibre
  • vitaminer
  • mineraler
  • og ikke mindst sunde fedtstoffer.

Nødder der ikke er forarbejdet ved ristning, saltning eller dyppet i chokolade, er derfor et sundt mellemmåltid eller godbid til madkassen. Nødder har et relativt højt indhold af sunde fedtstoffer bl.a. Omega-3. Derfor skal du naturligvis være opmærksom på dit øvrige indtag af fedtstoffer fra dine andre fødevarer så det samlede indtag af fedtstoffer ikke bliver for højt. Hele eller hakkede nødder kan også bruges som topping til din salat, morgenmad, pasta – eller ris ret, ja nødder kan næsten anvendes til alle måltider.

Du kan også lave din egen nøddemix ved at tilsætte forskellige former for tørret frugt. Det er super lækkert snack og ”sundt slik” til både børn og voksne. Tørret frugt indeholder bl.a. mineralerne kalium, fosfor, jern og zink samt kostfibre. Når frugt tørres sænkes indholdet af vand mens fruktose som er det naturlige sukkerindhold i frugterne bibeholdes da frugtsukkeret ophobes i den tørrede frugt. Har du en sød tand kan du med tørret frugt få dækket trangen til lidt sød. Tørret frugt også indgå som et pift til den morgenmad. Du kan lave din egen frugtmix og drysse det på din havregryn som erstatning for sukker. Tørre frugt fås i mange spændende varianter.

Tag på opdagelse i vores web shop og lad dig inspirere til en ny spændende smagsoplevelse.