Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Argan olie

Siden slutningen af 1990’erne har arganolien for alvor været en del af kosmetiske produkter. Indtil da blev den mest anvendt i madlavning, men på grund af dens egenskaber vandt den indpas i kropsplejeprodukter, hvor den i dag stadig anvendes i stor stil.

Arganolie er i dag kendt som et vidundermiddel, og den udvindes af argannødder som gror på Argantræet i Marokko. Nødderne er på størrelse med en blomme, og er runde eller ovale. Inden i nødden findes arganens kerne, hvori den fantastiske arganolie er. Arganolie er smækfuld af antioxidanter og indeholder desuden masser af E-vitamin. Olien siges blandt andet at kunne sætte fart på fornyelsen af kroppens og hudens celler.

Arganolien bruges både i madlavning, til håret og til kosmetiske behandlinger. Her på siden kan du læse meget mere om arganolie, dens egenskaber og brugen af den. 

Gør noget godt for kroppen med arganolie | Arganolie i håret
Økologisk arganolie som ingrediens i din madlavning | Arganolie hos Helsam

Sortér efter
2 produkter
Sortér efter

Din guide til arganolie

Gør noget godt for kroppen med arganolie

Arganolie består af en stor mængde omega-3, omega-6 og omega 9, som alle tilhører gruppen af umættede fedtsyrer. På grund af de store mængder fedtsyrer, er arganolie med til at fugtgive og pleje kroppens hud. Arganolien bidrager til at huden kommer i balance og samtidig bliver stærkere og mere smidig. Du kan derfor med fordel bruge arganolie til ansigtet, hvor det kan bidrage til en sund og blød hud.
Olien kan over hele kroppen anvendes til bl.a. at:

• forebygge og fugte tør hud
• rense huden så uren hud undgås
• lindre kløe fra myggestik

Du kan også bruge arganolie om sommeren eller på ferien i forbindelse med solbadning. Ved at påføre arganolie efter solbadning, bidrager arganolien i produktionen af nye hudceller. På den måde kan du slippe for tør og rød hud, og i stedet for en flot og fugtig hud.

 

Arganolie i håret

Vidste du at arganolie er sundt for håret? Rigtigt mange shampooer og balsamer indeholder arganolie, og det er ikke helt uden grund. Omega fedtsyrerne har en fugtgivende egenskab, og bidrager til at fugtgive, hele og opstramme hår og hovedbund. Du kan bruge arganolie til at:

• behandle skæl i hovedbunden
• pleje farvet hår
• pleje skadet hår

Derfor kan du med fordel købe en shampoo med arganolie, næste gang du køber shampoo. Du finder hurtigt en lækker og skånsom shampoo her hos Helsam.

 

Økologisk arganolie som ingrediens i din madlavning

Vil du prøve at bruge arganolie i din madlavning? Prøv at hælde lidt økologisk arganolie ud over salaten, eller ovenpå en lækker pastaret. Du kan også gøre som de lokale i Marokko, og bruge den som ingrediens i brøddip. Arganolien bruges kold – det vil sige, at den ikke egner til stegning eller bagning. Det skyldes at arganolien hurtigt brænder på, men også fordi opvarmningen kan omdanne de sunde umættede fedtsyrer til de usunde transfedtsyrer. Vær opmærksom på, at arganolie både sælges som et produkt til kosmetisk brug samt til madlavning. Sørg derfor for, at den arganolie du bruger i madlavningen rent faktisk er beregnet til dette. Gør din krop en tjeneste og anvend den skønne olie i din madlavning.

 

Arganolie hos Helsam

Se vores udvalg og vælg lige den økologiske arganolie, der passer til dig og dit behov. Vi fører et bredt udvalg indenfor arganolie, og du finder derfor helt sikkert det du ønsker. Husk du altid kan få sendt dine varer gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi står altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit næste køb af arganolie.