Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Argan olie

Arganolie er i dag meget kendt, og den udvindes af argannødder som gror på Argantræet i Marokko. Nødderne er på størrelse med en blomme, og er runde eller ovale. Inden i nødden findes arganens kerne, hvori den fantastiske arganolie er. Arganolien bruges både i madlavning, til håret og til kosmetiske behandlinger.

Sortér efter
2 produkter
Sortér efter

Din guide til arganolie

Gør noget godt for kroppen med arganolie

Arganolie består af en stor mængde omega-3, omega-6 og omega 9, som alle tilhører gruppen af umættede fedtsyrer. På grund af de store mængder fedtsyrer, er arganolie med til at fugtgive og pleje kroppens hud. Du kan med fordel bruge arganolie til ansigtet. Olien kan over hele kroppen anvendes til bl.a. at:

• forebygge og fugte tør hud
• rense huden så uren hud undgås


Du kan også bruge arganolie om sommeren eller på ferien efter solbadning. Ved at påføre arganolie efter solbadning, kan du slippe for tør og rød hud, og i stedet få en flot og fugtig hud. Arganolie erstatter ikke solbeskyttelse.

 

Arganolie i håret

Vidste du at arganolie er sundt for håret? Rigtigt mange shampooer og balsamer indeholder arganolie, og det er ikke helt uden grund. Omega fedtsyrerne har en fugtgivende egenskab. Du kan bruge arganolie til at:

  • pleje tør hovedbund
  • pleje farvet og skadet hår


Derfor kan du med fordel købe en shampoo med arganolie, næste gang du køber shampoo. Du finder hurtigt en lækker og skånsom shampoo her hos Helsam.

 

Økologisk arganolie som ingrediens i din madlavning

Vil du prøve at bruge arganolie i din madlavning? Prøv at hælde lidt økologisk arganolie ud over salaten, eller ovenpå en lækker pastaret. Du kan også gøre som de lokale i Marokko, og bruge den som ingrediens i brøddip. Arganolien bruges kold – det vil sige, at den ikke egner til stegning eller bagning. Det skyldes at arganolien hurtigt brænder på, men også fordi opvarmningen kan omdanne de sunde umættede fedtsyrer til de usunde transfedtsyrer. Vær opmærksom på, at arganolie både sælges som et produkt til kosmetisk brug samt til madlavning. Sørg derfor for, at den arganolie du bruger i madlavningen rent faktisk er beregnet til madlavning.

 

Arganolie hos Helsam

Se vores udvalg og vælg lige den økologiske arganolie, der passer til dig og dit behov. Vi fører et bredt udvalg indenfor arganolie, og du finder derfor helt sikkert det du ønsker. Husk du altid kan få sendt dine varer gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi står altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit næste køb af arganolie.