Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Husk

Husk er et godkendt naturlægemiddel der kan bruges mod forskellige maveproblemer, herunder diarré. Husk er lavet af psyllium-frøskaller der stammer fra den indiske plante ved navn Plantago ovata Forsk. Der er ikke anvendt tilsætningsstoffer i produktionen, og Husk er derfor helt naturligt. Det består af hele 85 % fibre. Fibrene er med til at sætte gang i fordøjelsen, og dermed kan de hjælpe på f.eks. forstoppet mave og give dig en regelmæssig afføring.

Husk mod maveproblemer | Husk mod forhøjet kolesterol | Hvor meget Husk skal jeg tage?
For meget Husk | Husk i madlavning | Husk hos Helsam

Sortér efter

Mærker

2 produkter
Sortér efter

Husk – godkendte naturlægemidler mod diarré

Husk mod maveproblemer

Plantefibrene fra psyllium frøskallerne er svære at fordøje, og det er i dette tilfælde en fordel for din mave. Fibrene i Husk bliver i tarmen i længere tid, hvor de suger væske til sig og dermed svulmer op. På denne måde fylder tarmens indhold mere, og gør afføringen blød.
Fibrene i Husk har forskellige virkninger i forhold til maven. Ved at indtage Husk stimuleres tyktarmens naturlige bevægelser, tarmene smøres og mængden af gavnlige bakterier i tarmen øges så fordøjelsen forbedres. Husk virker altså mod forstoppelse, diarré og irritabel tyktarm.

 

Husk mod forhøjet kolesterol

Udover at hjælpe din mave til at holde sig sund, har Husk en dokumenteret effekt på forhøjet kolesterol.
Psyllium-frøskaller kan forebygge og nedsætte mængden af det dårlige kolesterol i blodet. Husk virker ved at det binder fedtstofferne til sig, og dermed føres det ud af kroppen med afføringen. En mindre del af fedtstofferne når altså ikke at omdanne sig til det farlige LDL der er den negative form for kolesterol.
Denne form for behandling skal foregå i forbindelse med diæt og i samarbejde med din læge.

 

Hvor meget Husk skal jeg tage?

Hvis du vælger at indtage Husk i pulverform, kan du røre det ud i et glas vand, mælk eller juice. Du kan også drysse det på yoghurt eller skyr. Den anbefalede daglige dosis er forskellig alt efter om det er til et barn eller en voksen, samt hvilken lidelse det tages på baggrund af. Drik altid nok væske, når du indtager Husk.

Daglig dosis ved indtag af Husk pulver:

Forstoppelse og diarré
- Voksne: 2-3 måleskeer (3-5 g) morgen og aften. Børn 6+ år: 1 måleske (1,5 g) morgen og aften. Børn under 6 år: kun efter aftale med lægen.

Irritabel tyktarm
- Voksne: 2-3 måleskeer (3-5 g) morgen og aften. Børn under 12 år: kun efter aftale med lægen.

Let forhøjet kolesterol
- Voksne: 3 måleskeer (5 g) morgen og aften. Børn under 12 år: kun efter aftale med lægen.

Daglig dosis ved indtag af Husk kapsler:

Forstoppelse og diarré
- Voksne: 6-10 kapsler morgen og aften. Børn over 6 år: 3 kapsler morgen og aften.
Børn under 6 år: kun efter aftale med lægen.

Irritabel tyktarm
- Voksne: 6-10 kapsler morgen og aften. Børn under 12 år: kun efter aftale med lægen.

Let forhøjet kolesterol
- Voksne: 10 kapsler morgen og aften. Børn under 12 år: kun efter aftale med lægen.

 

For meget Husk

Hvis du oplever bivirkninger i forbindelse med Husk, skal du stoppe med at indtage det. Milde bivirkninger kan være oppustet mave og mavesmerter. Det er dog meget sjældent at andre bivirkninger ses.

 

Husk i madlavning

Fibre er sunde, og du kan faktisk bruge Husk i din madlavning. På vores hjemmeside finder du mange forskellige opskrifter der indeholder Husk. Hvis du har mod på det, kan du f.eks. bage chokoladeboller eller gulerodsbrød. Ved at bruge Husk som ingrediens i din madlavning, kan du sørge for, at alle i familien får ekstra fibre, hvilket kun er en god ting for alles maver.

 

Husk hos Helsam

Hos Helsam finder du Husk i pulver- og kapselform. Vælger du Husk som pulver, kan du vælge mellem forskellige smagsvarianter. På den måde kan du vælge lige den slags Husk du bedst kan lide. Vi sender altid dine varer gratis til din nærmeste Helsam butik.