Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

OrganiCup

Menstruation er en ganske naturlig og ikke mindst forventelig del af livet som kvinde. Men selvom den månedlige menstruationsperiode hverken er unormal eller skamfuld, må den alligevel også gerne være så ukompliceret og nem at håndtere som muligt. Derfor kan du hos Helsam nu købe menstruationskoppen OrganiCup, der gør det lettere end nogensinde før at leve dit liv som du plejer, imens du har menstruation.

Er tanken om aldrig mere at skulle bruge dine surt tjente penge på noget så kedeligt som menstruationsbind ikke helt er nok til at overbevise dig, så er OrganiCup tilmed både et miljøvenligt og særdeles slidstærkt produkt, som du kan have glæde af i mange år fremover.

Hvad er OrganiCup? | Fordele ved at bruge OrganiCup | Sådan bruger du en OrganiCup
OrganiCup er allergitestet | OrganiCup hos Helsam

Sortér efter

Mærker

1 produkter
Sortér efter

OrganiCup

Hvad er OrganiCup?

OrganiCup er en prisvindende menstruationskop fremstillet af 100% medicinsk silikone, som helt kan erstattet brugen af tamponer og bind. I stedet for at opsuge blodet fungerer OrganiCup som en lille opsamlingsbeholder, der er sikret mod både læk og lugtgener. OrganiCup findes i to forskellige modeller: Model A til kvinder, som ikke har født vaginalt og Model B til kvinder, som har født vaginalt. Koppen kan bruges igen og igen, og kan holde i op til 10 år, hvis du behandler den korrekt.

Fordele ved at bruge OrganiCup

  • Du slipper for at skulle en tur på badeværelset i tide og utide. Modsat tamponer og bind kan du nemlig bruge OrganiCup en hel dag, uden du behøver at tage den ud, da den kun skal tømmes og renses hver 12. time. Du behøver heller ikke tænke på lækager eller være bange for, at koppen ”løber over,” da du gennemsnitligt kun bløder knap en deciliter blod i løbet af en menstruationsperiode.
  • Du behøver ikke længere bekymre dig om lugtgener, da OrganiCup er fuldstændig lugtfri.
  • Køber du en OrganiCup, behøver du aldrig mere kaste dine spareskillinger efter tamponer eller bind. Det er ikke alene godt for din pengepung, men også for miljøet.
  • OrganiCup er fremstillet af allergivenligt materiale og fri for blegemidler, parfumer og kemi.
  • Med en OrganiCup slipper du for øvrige gener ved menstruation, såsom tørhed og lugt. Samtidig minimerer koppen risikoen for at udvikle TSS (Toksisk Shock Syndrom).
  • Den kan holde i op til 10 år, før du behøver købe en ny.

Sådan bruger du en OrganiCup

Det kan godt kræve en lille smule øvelse at bruge din OrganiCup, så fortvivl ikke, hvis du skal prøve dig lidt frem i starten. Når du først har styr på teknikken, er det imidlertid så let som ingenting både at indsætte og udtage koppen. Du kan med fordel starte med at forme koppens runde del til et C. Herefter fører du din OrganiCup op i skeden. Den skal sidde så langt oppe, at du kun kan få fat i den ved at gribe fat i stilken. Så snart du har ført din OrganiCup på plads, kan du slippe den og den vil herefter selv folde sig ud. Du kan eventuelt bruge lidt vand eller vandbaseret gel, hvis du gerne vil gøre indførslen lidt lettere. Er din OrganiCup indført rigtigt, vil du slet ikke kunne mærke, at den sidder der og du kan trygt bruge den en hel dag eller nat, da den kan indeholde tre gange så meget blod som almindelige bind eller tamponer.

Når det er tid til at tage koppen ud, griber du blot fat om stilken med et par fingre og trækker i den, imens du ”skubber” koppen nedad ved at spænde dine mavemuskler. Når du kan nå bunden af koppen, trykker du let på den for at frigøre vakuum. Herefter er det en smal sag at fjerne din OrganiCup og tømme den. Vask altid koppen med vand efter tømning, inden du sætter den op på ny. Er du på et offentligt toilet, kan du med fordel rengøre med OrganiWipes, som du også kan købe hos Helsam. Sørg desuden altid for at vaske hænder, inden du håndterer koppen.

Husk, at du hver måned skal sterilisere din OrganiCup i kogende vand i 5 minutter, inden du tager den brug.

OrganiCup er allergitestet

Da OrganiCup kan holde i over 10 år, før den skal udskiftes, kan du også glæde dig over, at du skåner miljøet for en masse affald, da en kvinde i gennemsnit bruger 11.000 bind eller tamponer i løbet af hele livet. Det betyder helt enkelt, at du med OrganiCup kun producerer 30 gram menstruationsaffald i stedet for 30 kilo – og dét er noget, der gør en forskel i det samlede billede.

OrganiCup hos Helsam

Hos Helsam kan du købe lige præcis dén OrganiCup, der passer til dig samt OrganiWipes til at rengøre den med, når du er på farten. Husk du kan bestille det du vil, og få det sendt gratis til din nærmeste Helsam butik.