Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Vita Biosa

Vita Biosa er en serie af danskproducerede økologiske fermenterede drikke, der kombinerer otte forskellige mælkesyrebakteriekulturer og udtræk fra 19 forskellige økologiske urter. Du får blandt andet anis, bukkehorn, romersk kamille, salvie og lakridsrod. Alle drikkene er økologiske og GMO-frie, og derfor giver Vita Biosa dig mælkesyrebakterier på den gode, naturlige måde. Ovenikøbet er alle drikkene også fri for sukker, mælk, gluten og konserveringsmidler, så du kan sagtens drikke Vita Biosa selvom du har sukkersyge eller glutenallergi.

Hvad er Vita Biosa? | Anbefalet daglig dosis | Vita Biosa Danmark | Urterne i Vita Biosa | Et mælkesyreprodukt – fri for mælk | Sådan tager du Vita Biosa | Derfor er mælkesyrebakterier gode for dig | Hvor kommer mælkesyrebakterier fra? | Køb Vita Biosa hos Helsam

 
Sortér efter

Mærker

11 produkter
Sortér efter

Mælkesyrebakterier fra Vita Biosa

Hvad er Vita Biosa?

Vita Biosa er en serie af smagfulde, sunde og fermenterede drikke, der hverken indeholder gluten, mælkebestanddele eller konserveringsmidler. Du kan få Vita Biosa i fire forskellige varianter, som afgiver smag af eksempelvis hyben eller ingefær. Alle varianterne har dog samme indhold af gavnlige urter og mælkesyrebakterier, så det er kun smagen, du skal vælge imellem.

Vita Biosa Original
Vita Biosa Original er den første fermenterede drik fra Biosa Danmark. Vita Biosa Original har en let syrlig smag, der minder om usødet æblecider, og en fyldig eftersmag af melasse og urter. 

Vita Biosa Aronia
Vita Biosa Aronia er tilsat et koncentrat af solbær, blåbær, aronia og økologisk sødemiddel, der afrunder den syrlige smag og gør drikken mere sødlig.

Vita Biosa Hyben
Vita Biosa Hyben indeholder ekstrakter fra hyben og ingefær, og derfor har drikken en smag, der giver produktets smag en bitterhed med en nænsom sødme.

Vita Biosa Ingefær
Vita Biosa Ingefær er tilsat 0,5 procent velsmagende koldpresset ingefærsaft, hvilket giver drikken en stærk undertone. Drikken er især god om morgenen til at vågne op på.

 

Anbefalet daglig dosis

Du kan i princippet drikke Vita Biosa så ofte, som du har lyst. Drikkene kan også let blandes op i for eksempel et glas juice eller en smoothie før indtag. Følg altid anvisningen på produktet.

 

Vita Biosa Danmark

Alle drikkene fra Vita Biosa er økologisk certificeret og bærer både det røde Ø-mærke og det grønne EU-mærke. Samtidig har ingen af produkterne set skyggen af hverken konserveringsmidler, sukker, gluten eller mælk. Hos Vita Biota finder du kun økologiske og GMO-frie produkter, der er danskproduceret og testet på et akkrediteret laboratorium - Det er din sikkerhed for den gode kvalitet.

 

Urterne i Vita Biosa

Vita Biosa indeholder tørrede og økologiske urter – men ikke kun for det naturlige omdømmes skyld. Urterne har nemlig en vigtig funktion i at være føde for mælkesyrebakterierne, så de kan danne organiske syrer i drikkene. De tørrede urter er til at konservere produktet på den mest naturlige måde. Derfor indeholder Vita Biosa blandt andet urter som:

 • Basilikum
 • Dild
 • Ene
 • Fennikel
 • Hyld
 • Kvan
 • Kørvel
 • Lakridsrod
 • Oregano
 • Pebermynte
 • Romersk Kamille
 • Rosmarin
 • Salvie
 • Timian

Et mælkesyreprodukt – frit for mælk

Det kan måske lyde mærkeligt, at et produkt med mælkesyrebakterier kan være fri for mælk. For det første, så giver navnet associationer til mælk, og for det andet er vi vant til at høre om mælkesyrebakterier i forbindelse med yoghurt eller surmælk. Men i tilfældet med Vita Biosa, så har mælkesyrebakterierne eller mælkesyren ikke noget direkte med mælk at gøre. Vita Biosa er nemlig fremstillet på naturlige og økologiske råvarer, hvor mælkesyrebakterierne producerer mælkesyre – uden at have noget med mælk at gøre. Hvis man skal gå i detaljerne så, så sørger mælkesyrebakterier for at omsætte kulhydrater til mælkesyre og en række andre stoffer, for eksempel aminosyrer og vitaminer. Når kulhydrater omsættes til mælkesyre, bliver smagen og teksturen på et produkt ændret, samtidig med at pH-værdien i et produkt falder til et niveau, hvor skadelige bakterier ikke kan trives.  Derfor kan folk, der ikke tåler mælk, uden problemer drikke alle mælkesyre-produkter fra Vita Biosa.

 

Sådan tager du Vita Biosa

Der er ingen grund til panik, da det er meget nemt at indtage Vita Biosa. Du bestemmer nemlig selv hvornår på dagen, du vil indtage drikken, da Vita Biosa både kan indtages på tom mave eller i forbindelse med et måltid. Du kan tage Vita Biosa over flere omgange, men den nemmeste måde er tage et shot på 20-30 milliliter, som er den anbefalede daglige dosis. Du skal dog ikke være bange, hvis du kommer til at tage for meget af den fermenterede drik: Fordi Vita Biosa er produceret på naturlige ingredienser, kan du ikke tage skade af enkelte større doser og det er umuligt at få en overdosis. Derfor kan du også sagtens tage et ekstra shot eller to om dagen, uden det giver problemer.

 

Hvor kommer mælkesyrebakterier fra?

Mælkesyrebakterier forekommer naturligt i gærede mejeriprodukter, blandt andet yoghurt. Du kan dog også finde dem i fermenterede madvarer, for eksempel kombucha eller sauerkraut, som nok er kendt af de fleste danskere, der har været syd for grænsen. Du kan med andre ord spise dig til glade tarme ­– eller blot drikke dig til dem med Vita Biosa. 

 

Køb Vita Biosa hos Helsam

Hos Helsam finder du flere forskellige varianter af mælkesyredrikken fra Vita Biosa. Vi har blandt andet en tre liters ”bag-in-box”, som har den fordel, at den ikke behøver stå på køl, da den lufttætte tapning gør, at der ikke slipper ilt ind. Derfor kan ”bag-in-box”-produkterne holde sig i op til seks måneder udenfor køleskabet efter åbning. Du kan også købe en-liters-flaskerne fra Vita Biosa, der blot skal vendes inden brug for at få bundfaldet af mikroorganismer med i den daglige dosis. Alle Vita Biosa produkterne kan drikkes ufortyndet, men du kan også sagtens blande dem op med juice. Er du blevet fristet til en bedre tarmflora, så gør noget godt for din mave, og køb Vita Biosa i dag. Hos Helsam har vi naturligvis Vita Biosa på lager, så du altid kan bestille din foretrukne variant hurtigt hjem, så snart du er ved at løbe tør. Du kan også komme forbi en af vores butikker, og lade vores professionelle personale vejlede dig i de mange mælkesyre-produkter.