Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Vita Biosa

Vita Biosa er en hel unik kombination af otte forskellige mælkesyrebakteriekulturer og udtræk fra hele 19 forskellige økologiske urter, blandt andet anis, bukkehorn, romersk kamille, salvie og lakridsrod. Resultatet er en smagfuld og sund fermenteret drik.

Drikkene fra Vita Biosa kan fås i fire forskellige varianter, der alle har det samme indhold af gavnlige urter og mælkesyrebakterier:

Vita Biosa Original, som er den originale fermenterede drik fra Biosa Danmark. Vita Biosa Original har en let syrlig smag, der minder om usødet æblecider, og en fyldig eftersmag af melasse og urter.

Vita Biosa Aronia, som er tilsat et koncentrat af solbær, der gør smagen rundere og blødere.

Vita Biosa Hyben, som også indeholder ekstrakter fra hyben og ingefær, og derfor har en smag, der er både sød og let bitter.

Vita Biosa Ingefær, som er tilsat 0,5% velsmagende koldpresset ingefærsaft.

Prøver du at skære ned på sukkeret, eller at du for eksempel laktoseintolerant, så kan du sagtens nyde godt af drikkene fra Vita Biosa alligevel. Ingen af de fire varianter indeholder nemlig hverken gluten, mælkebestanddele eller konserveringsmidler.

Derfor er mælkesyrebakterier gode for dig 

Vis som

Mærker

11 produkter
Vis som

Mælkesyrebakterier fra Vita Biosa

Derfor er mælkesyrebakterier gode for dig

Du ved det måske ikke, men der lever faktisk mere end 1000 forskellige bakteriearter i dit mave-tarmsystem, der alle har hver deres rolle at spille i vedligeholdelsen af din tarmflora. En gruppe af disse gavnlige bakterier kaldes for mælkesyrebakterier, eller probiotika, som kommer fra græsk og betyder ”for livet.”

Mælkesyrebakterier har egentlig ikke noget med mælk at gøre, men har fået deres navn, fordi de omsætter for eksempel kulhydrater, aminosyrer og vitaminer til mælkesyre – og det er rigtig godt for dig, fordi mælkesyren blandt andet stimulerer bevægelser i tarmen og hjælper med at opbygge slimhinden, ligesom den regulerer pH-værdien i dine tarme og på denne måde hæmmer vækst af skadelige bakterier.

Mælkesyrebakterier forekommer naturligt i gærede mejeriprodukter, blandt andet yoghurt. Du kan dog også finde dem i fermenterede madvarer, for eksempel kombucha eller sauerkraut, som nok er kendt af de fleste danskere, der har været syd for grænsen. Du kan med andre ord spise dig til glade tarme ­– eller blot drikke dig til dem med Vita Biosa. Biosa Danmark anbefaler et dagligt indtag på 20-30 milliliter per dag for at vedligeholde balancen i din tarmflora, men du kan i princippet drikke Vita Biosa så ofte, som du har lyst. Drikkene kan også let blandes op i for eksempel et glas juice eller en smoothie før indtag.

Alle drikkene fra Vita Biosa er økologisk certificeret, og bærer både det røde Ø-mærke og det grønne EU-mærke. Hos Helsam har vi naturligvis Vita Biosa på lager, så du altid kan bestille din foretrukne variant hurtigt hjem, så snart du er ved at løbe tør.