Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Om Helsam

Støt Astma-Allergi Danmark med Helsam kildevand

Helsam A/S støtter Astma-Allergi Danmarks arbejde for forebyggelse, information og en bedre hverdag til alle, der er berørt af allergi.

Når du køber en af Helsams vandflasker – støtter du automatisk foreningens arbejde med 1 krone.

Vi har valgt at have fokus på information om madallergi og arbejdet med forebyggelse af allergi med Den Blå Krans.

Astma Allergi kildevand

Astma allergi vandflasker køb knap


madallergi app


Hjælp til madallergikere lige ved hånden
Madallergi sætter begrænsninger for rigtig mange danskere – både når der skal handles og laves mad – og selvfølgelig når maden skal nydes. For at gøre det lettere for madallergikere har Astma-Allergi Danmark udviklet en madallergi-app. Med den ved hånden er det let at finde opskrifter, så man undgår det, man ikke kan tåle.

Jagten på den rette mad
Omkring 5 % af alle danskere har madallergi og bliver derfor nødt til at læse varedeklarationerne meget nøje, når de handler. Ofte er det nødvendigt at handle i specialbutikker for at være sikker på, at få produkter, der ikke udløser en allergisk reaktion. Er man i byen, er man som madallergiker ofte nødt til enten kun at spise de “sikre” fødevarer eller på forhånd bede værten tage hensyn til allergien, når der serveres mad. 
Astma-Allergi Danmark forsøger med madallergi app’en at give madallergikere en hjælpende hånd. Med den har man blandt andet adgang til mere end over 200 opskrifter specielt målrettet mennesker med allergi over for mælk, æg, hvede, nødder og andre fødevarer. 

Med madallergi app’en kan man kombinere sin søgning og vælge mellem opskriftskategorier fx morgenmad, hovedretter, tilbehør, salater, desserter og bagværker. Tanken er, at det skal være så nemt som overhovedet muligt at finde en opskrift, der ikke udløser allergi.

Madallergi app'en finder du i App Store. Den findes både til iPad og iPhone. Du kan også finde opskrifterne på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside, www.astma-allergi.dk.


astma allergi danmark logoForebyg allergi med Den Blå Krans
Kontaktallergi er den eneste allergi, der kan forebygges. Derfor giver det god mening at gå efter produkter med Den Blå Krans, så kan du være sikker på, at det ikke indeholder parfume MI og andre kendte allergener. Astma-Allergi Danmark og Helsam samarbejder i projektet: Glad med allergi om at sætte endnu mere fokus på allergimærket Den Blå Krans.  

Den Blå Krans hjælper dig med at passe på dig selv – fra top til tå. Det kan nemlig være vanskeligt selv at vurdere, om der er risiko for allergi ved et produkt. Mange produkter giver dig slet ikke mulighed for at vurdere det, da der ikke er krav om fuld deklaration. Vælger du produkter med Den Blå Krans, så er den del af arbejdet gjort for dig. Der findes allerede godt 1.000 produkter i Danmark, der er deklareret med Den Blå Krans. 

Alle stoffer kan give allergi. Men nogle stoffer giver hyppigere allergi end andre. For at blive deklareret med Den Blå Krans er det et krav, at produktet ikke indeholder stoffer, hvor der er set allergi hos flere personer. 

Derfor indeholder Den Blå Krans produkter ikke følgende stoffer:
• Parfume – både naturlige og syntetiske
• Tilsætning af formaldehyd og formaldehydfrigører
• Kathon, MI og MCI
• Kolofonium

Ligesom farvestoffer ikke tillades i kontakt med huden.

Du kan læse mere om Astma-Allergi Danmark på www.astma-allergi.dk

Astma allergi vandflasker køb knap
Vis som