Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Grove scones med hasselnødder og quinoamel

Prøv vores opskrift på grove scones med hasselnødder og quinoamel

Grove sconesDej:
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 100 g quinoamel
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk honning
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 æg
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 50 g hasselnødder, grofthakkede
Andet:
  • 1 æg til pensling
  • Finthakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°C. 
  2. Bland rismel og quinoamel sammen i en skål. 
  3. Smuldr det kolde smør i melblandingen. 
  4. Pisk honning, mandelmælk og æg sammen. 
  5. Hæld det i dejen sammen med bagepulver, salt og grofthakkede hasselnødder. 
  6. Ælt dejen sammen, og rul den til en aflang "pølse", som deles i 12 stykker. 
  7. Form stykkerne til små runde scones - 6 cm diameter. 
  8. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. 
  9. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med finthakkede hasselnødder. 
  10. Bages ved 200°C i ca. 18 minutter, til de er gyldne.
  11. Tilsæt en smule frosne bær til dejen, fx hindbær, blåbær eller brombær – det giver en dejlig sødlig smag.

  Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×