Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Kanelsnegle, glutenfrie

Opskrift på glutenfri kanelsnegle fra 'Naturlig Glutenfri Bagning'

KanelsnegleAntal: 24 stk.

Ingredienser, dej:

  • 450 g letmælk
  • FiberHUSK®:
  • 1 strøget spsk + 2 strøgne tsk
  • 450 g rismel
  • 200 g Maizena (majsstivelse)
  • 100 g blødt smør eller margarine
  • 90 g  sukker
  • 25 g  gær
  • 1/2 tsk  stødt koriander
  • 120 g æg

Ingredienser, fyld:

  • 75 g  blødt smør
  • 100 g sukker
  • 3 spsk stødt kanel
Fremgangsmåde:
  1. Dejen bør røres med maskine. 
  2. Mælken lunes (håndvarm) og kommes i røreskålen sammen med Huskpulver. Blandingen røres i 5 min., så Huskpulveret gelerer. 
  3. Melsorterne, smør, sukker, smuldret gær og koriander afvejes i en særskilt skål. 
  4. Æggene røres ind i den gelerede mælkeblanding. 
  5. De afvejede ingredienser kommes ligeledes i røreskålen og røres med i 15 min. 
  6. Kanel og sukker blandes i en lille skål. 
  7. Smør hænderne i olie, inden dejen håndteres, og vend dejen ud på bordet. 
  8. Drys lidt Maizena på bordet. Dejen deles i 2 dele. Hver del trilles til en aflang, tyk pølse. 
  9. Pølserne udrulles med en kagerulle en ad gangen til 1/2-1 cm tykke firkanter. 
  10. Smørret fordeles over dej-firkanterne. 
  11. Kanel-sukkerblandingen drysses over, og firkanterne rulles sammen til roulader. 
  12. Rouladerne skæres ud i 24 lige store stykker, som lægges på en bage-papir-beklædt plade. 
  13. Hævning og bagning: Sneglene dækkes med et let, fugtigt klæde og stilles lunt (28 °C) til hævning i ca. 1 time. 
  14. Smør sneglene med sammenpisket æg. Bages ved 250 °C i 10-15 min.
Pynt: Sneglene pyntes med en glasur af flormelis og vand, inden de serveres.


Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.
W. Ratje Frøskaller.
Vis som