Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Hybensuppe

Prøv opskriften på hjemmelavet hybensuppe

Hybensæsonen er lige ved at rinde ud, men du kan stadig nå at samle lidt ind og lave din egen hybensuppe. Hyben er lidt af et superfood både for hud og krop, da de er spækket med kostfibre, antioxidanter, A- og C-vitaminer. Faktisk indeholder 100 gram hyben syv gange så meget C-vitamin som vi dagligt har brug for. 

Hyben bliver også brugt til at udvinde hybenkerneolie, som i sær er godt at bruge i ansigtet. Hybenkerneolie er nemlig super effektiv når vi snakker anti-age, solskader og ar, da olien kan trænge igennem hudens dybere lag. 

Men tilbage til hybensuppen, som du her får en opskrift på 

Det skal du bruge:

1 stor skål hyben

1 vaniljestang

Lidt rørsukker efter smag

 Pynt:

Flødeskum eller/og kandiserede hybenroser

 

Sådan gør du:

Fjern stilke og kerner fra hybenerne og skyl dem derefter

Kog hybenerne i 30 minutter og si vandet fra- husk at gemme vandet!

Mos hybenenerne gennem en si og bland derefter med vandet fra før

Varm blandingen op igen og læg en vaniljestang ved

Tilsæt eventuelt lidt rørsukker alt efter hvor sødt du vil have det

 

Servér eventuelt suppen med flødeskum og kandiserede hybenroser som du kan se opskrift på herunder

 

Kandiserede hybenroser:

Pluk de fineste blade du kan finde og skyl dem

Spred rosenbladene ud på en bageplade med bagepapir og drys flormelis ud over dem

Kom hybenroserne i en forvarmet ovn (180-200 grader) indtil de er sprøde

www.linefriis.com/2015/08/26/hjemmelavet-hybensuppe


Sortér efter