Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Hirsemælk

Mælk – du selv kan lave

Der kan være flere årsager til man ikke ønsker eller tåler mælk. Allergi, intolerance eller at man ikke fordøjer mælk så godt. Til gengæld kan mælk føles næsten uundværlig i madlavningen, så hvis du ikke bruger mejeriprodukter, kan du lave din egen plantemælks-erstatning eller købe den færdiglavet.

Hjemmelavet mælk er ikke altid kridhvid, hvilket kan ses i f.eks. hvid sovs. 

Plantemælk er ikke rene drikkevarer, men velegnede som erstatninger ovenpå mad eller mysli. Husk at spise varieret.

Kommer der bundfald i egen fremstillet mælk, røres der rundt før brug.

Frisklavet plantemælk kan ca. holde sig tre dage i køleskabet.



Mængde:
Giver cirka 1,5 liter.


Ingredienser:
1 dl hirsegryn
5 dl vand til kogning
¼ teskefuld havsalt
½ dl cashewnødder eller mandler
1 tsk honning
1,5 liter vand
 

Sådan gør du:
Hirse, vand og lidt salt koges sammen i 40 min.
Cashewnødder eller mandler males fint (giver fylde).
Det hele puttes i en hurtighakker/blender, og vand tilsættes gradvist, til du har en passende konsistens, og den serveres afkølet.


Kilde: www.naturli.dk
Henrik Jakobsen

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×