Mandel- eller nøddemælk
Mælk – du selv kan lave

Der kan være flere årsager til man ikke ønsker eller tåler mælk. Allergi, intolerance eller at man ikke fordøjer mælk så godt. Til gengæld kan mælk føles næsten uundværlig i madlavningen, så hvis du ikke bruger mejeriprodukter, kan du lave din egen plantemælks-erstatning eller købe den færdiglavet.
Hjemmelavet mælk er ikke altid kridhvid, hvilket kan ses i f.eks. hvid sovs.
Plantemælk er ikke rene drikkevarer, men velegnede som erstatninger ovenpå mad eller mysli. Husk at spise varieret.
Kommer der bundfald i egen fremstillet mælk, røres der rundt før brug.
Frisklavet plantemælk kan ca. holde sig tre dage i køleskabet.
Mængde: Giver cirka 1 liter.
Ingredienser:
1 knivspids havsalt
Sød evt. med lidt honning, ahornsirup eller steviablade
1 liter vand
Sådan gør du:
Mal nødder eller frø helt fint i blender eller foodprocessor.
Kør, mens der gradvist tilsættes vand. Er vandet kogende, bliver plantemælken mere fyldig og får en bedre konsistens.
Tilsæt evt. sødemiddel og salt og kør et par minutter.
Tips:
Modne bananer egner sig som tilsætning
Kilde: www.naturli.dk
Henrik Jakobsen