Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Rismælk

Mælk – du selv kan lave

Der kan være flere årsager til man ikke ønsker eller tåler mælk. Allergi, intolerance eller at man ikke fordøjer mælk så godt. Til gengæld kan mælk føles næsten uundværlig i madlavningen, så hvis du ikke bruger mejeriprodukter, kan du lave din egen plantemælks-erstatning eller købe den færdiglavet.

Hjemmelavet mælk er ikke altid kridhvid, hvilket kan ses i f.eks. hvid sovs. 

Plantemælk er ikke rene drikkevarer, men velegnede som erstatninger ovenpå mad eller mysli. Husk at spise varieret.

Kommer der bundfald i egen fremstillet mælk, røres der rundt før brug.

Frisklavet plantemælk kan ca. holde sig tre dage i køleskabet.



Mængde:

Giver cirka 1 liter.


Ingredienser:
2 dl kogte usaltede naturris
1/2 dl nødder eller frø
¼ teskefuld salt
1 liter vand
Smages til med lidt honning
 

Sådan gør du:

Risene skal bruges kogende – ellers gryner de.
Tilsæt nødder eller frø for konsistens og naturlig emulgator. Sammenkør tingene i en blender. Tilsat vand gradvist.

Tip: 

Opskriften kan også bruges til havre og byg.

Vidste du: 

Rismælk er mild og let for fordøjelsen.

Kilde: www.naturli.dk
Henrik Jakobsen

Vis som