Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Fødselsdagsboller

Glutenfri, mælkefri, æggefri og sukkerfri … kan det blive meget bedre?

10-12 stk.

Ingredienser

3 ½ dl sorghum mel (købes i helsekostbutikker) – rismel, hirsemel, boghvedemel eller teffmel kan bruges i stedet for sorghum mel, hvis bollerne skal være mere lyse

1 ½ dl fuldkornsrismel

3 dl tapiokastivelse

2 dl glutenfri havremel – kan udskiftes med rismel eller anden glutenfri meltype

½ tsk. johannesbrødkernemel

1 spsk. loppefrøskaller

1 tsk. salt

25 gram frisk gær eller 1 tsk. tørgær eller 3 tsk. bagepulver

¾ dl blød kokosolie uden smag + 1 spsk. kokosolie med smag, for en mere smøragtig smag til bollerne. ½ dl olivenolie kan bruges i stedet for kokosolie

1 moset moden banan eller 1 dl æblemos eller 1 dl kokos- eller sojayoghurt (i stedet for to æg - æg kan bruges, hvis ønskes)

4 ½ dl lunkent vand (3 ½ dl vand blandes med 1 dl kogende vand)


Sådan gør du:

Sæt ovnen på 250 grader, hvis der bruges bagepulver.

Bland sorghum mel, rismel, tapiokastivelse, havremel, fortykningsmiddel, loppefrøskaller og salt sammen i en skål. Bruges tørgær eller bagepulver, blandes dette med i melet. Bruges frisk gær, blandes det med det lunkne vand.

Bland den bløde kokosolie med moset banan.

Rør vand, bananmos og kokosolie i melet og rør det hele godt sammen med en ske. Dejen er lettere grødagtig.

For runde boller: Placer 10-12 muffinforme på en bageplade. Hæld en stor spiseske dej i hver muffinform.

For lidt fladere boller: Sæt 12 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir,

Lad bollerne hæve i ½ time, hvis der bruges gær eller bag bollerne med det samme, hvis der bruges bagepulver (ved brug af bagepulver bliver bollerne mere faste).

Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 250 grader almindelig ovn.

Lad bollerne køle lidt af, før de spises.


Bollerne holder sig fint til dagen efter, og bliver ikke så tørre. Men en tur på brødristeren eller i ovnen gør underværker.

Lad dig ikke blive intimideret af alle de forskellige glutenfri meltyper. Hvis du ikke har alle undernævnte meltyper, så er det vigtigste bare at have to-tre forskellige meltyper og en slags stivelse. Jeg tilsætter havremel, fordi det giver en god smag til bollerne, men dette kan blot udskiftes med en anden type glutenfri mel. Havremelet gør ligeledes bollerne mere bløde og holder bedre på fugten.


Kilde: www.madgudinden.blogspot.dk


Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×