Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Sukkerfri og glutenfri chokoladekage

De fleste elsker en god chokoladekage ....

Denne chokoladekage er glutenfri og sukkerfri. Hvis du spiser sukker kan du bytte sukrinen ud med rørsukker. Kagen er fugtig og lækker og egner sig fint til dessert eller til en god kop kaffe eller the. Har du lidt friske bær, du kan servere den med, bliver det bare ekstra lækkert. Kagen smager syndigt og lækkert og er du vild med kaffe i chokoladekage, kan du tilsætte stærk kaffe i stedet for vand.

DU SKAL BRUGE:
• 150 g kokosolie – jeg brugte en neutral kokosolie
• 40 g kakaopulver
• 50 chokolade – jeg brugte mørk chokolade sødet med stevia
• 4 spsk creme fraiche 38%
• 4 spsk vand
• 1½ vaniljepulver
• 150 g mandelmel – ikke den fedtreducerede
• 4 små/medium æg
• 2 tsk bagepulver
• 2 tsk fiberHUSK den gule
• 175 g sukrin gold
• lidt ekstra chokolade  til spåner
SÅDAN GØR DU:
• blødgør kokosolien – kokosolie har meget lavt smeltepunkt og hvis det er sommer, er den sandsynligvis allerede næsten flydende. Jeg giver den laveste effekt i mikrobølgeovnen i få sekunder, så er den flydende uden at være brandvarm. Hvis du giver den lidt for længe så lad den køle lidt af inden du bruger den.
• pisk æg, sukrin og kokosolie sammen til det er luftigt og kokosolien har fået det til at tykne
• hak chokoladen og bland det sammen med kakaopulver, vanille pulver, mandelmel, bagepulver, fiberhusk og sukrin gold. Rør rundt til der ikke er flere klumper
• bland æggemassen med vand, creme fraiche og de tørre ingredienser
• smør en springform ca. 23-26 cm og kom dejen i
• bages ved 175 grader almindelig ovn  i 50-55 min
• kanten skal være fast og hvis du stikker i kagen (jeg bruger et træspyd) skal der ikke sidde ubagt dej på spydet, men det må gerne være fugtigt.
• jeg rev lidt chokolade henover den færdige kage – det gav den en fin overflade

www.mindfulmad.dk

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×