Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Marcipantærte

Prøv vores opskrift på marcipantærte - til den søde juletid

MarcipantærteIngredienser:

  • Tærtedej
  • 125 g smør
  • 50 g økologisk rørsukker*
  • 1 æggeblomme
  • 50 g smuttede, malede (øko) mandler*
  • 200 g mel

Fyld:

  • 50 g blødt smør
  • 80 g økologiske rørsukker*
  • 100 g revet marcipan
  • 2 store æg
  • 2 spsk. mel
Portvinsfigner:
  • 12 tørrede økologiske figner*
  • 1½ dl portvin
  • 1 kanelstang*
  • 3 nelliker*

Fremgangsmåde:

  1. Bring portvin i kog med kanel og nelliker. 
  2. Tilsæt fignerne, og lad dem snurre med i 3 minutter og derefter trække i lagen til næste dag.
  3. Pisk smør og rørsukker sammen. 
  4. Pisk æggeblommen i, og rør mandler og mel i cremen. 
  5. Ælt og klap dejen sammen, og læg den i en plastpose i køleskabet i mindst 3-4 timer. 
  6. Riv halvdelen af dejen på et rivejern ned i en tærteform med løs bund (22-24 cm). 
  7. Tryk dejen fast, og forbag den ved 200° i 10-12 minutter. 
  8. Lad den køle af.
  9. Pisk ingredienserne til fyldet sammen, fordel blandingen på den afkølede bund, og læg strimler af afdryppede figner ovenpå.
  10. Bag tærten ved 175° i 20-25 minutter.
Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×