Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Marcipantærte

Prøv vores opskrift på marcipantærte - til den søde juletid

MarcipantærteIngredienser:

  • Tærtedej
  • 125 g smør
  • 50 g økologisk rørsukker*
  • 1 æggeblomme
  • 50 g smuttede, malede (øko) mandler*
  • 200 g mel

Fyld:

  • 50 g blødt smør
  • 80 g økologiske rørsukker*
  • 100 g revet marcipan
  • 2 store æg
  • 2 spsk. mel
Portvinsfigner:
  • 12 tørrede økologiske figner*
  • 1½ dl portvin
  • 1 kanelstang*
  • 3 nelliker*

Fremgangsmåde:

  1. Bring portvin i kog med kanel og nelliker. 
  2. Tilsæt fignerne, og lad dem snurre med i 3 minutter og derefter trække i lagen til næste dag.
  3. Pisk smør og rørsukker sammen. 
  4. Pisk æggeblommen i, og rør mandler og mel i cremen. 
  5. Ælt og klap dejen sammen, og læg den i en plastpose i køleskabet i mindst 3-4 timer. 
  6. Riv halvdelen af dejen på et rivejern ned i en tærteform med løs bund (22-24 cm). 
  7. Tryk dejen fast, og forbag den ved 200° i 10-12 minutter. 
  8. Lad den køle af.
  9. Pisk ingredienserne til fyldet sammen, fordel blandingen på den afkølede bund, og læg strimler af afdryppede figner ovenpå.
  10. Bag tærten ved 175° i 20-25 minutter.
Sortér efter