Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Sojagryde med quinotto

Herlig vegetarisk opskrift på sojagryde med quinotto, champignon og forårsløg

Sojagryde med quinottoTil 4 personer

Ingredienser:

  • 75 g sojakød
  • 250 g champignon
  • 2 mellemstore løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • ½ frisk chili
  • 2 ds. hakket tomat
  • ½ dl. tamari
  • Salt
  • Peber
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ spsk. tsk. kokosolie
  • evt. ½ tsk. honning til at mildne det lidt syrlige smag fra tomaterne
  • 2½ dl. sort quinotto
  • 5 dl. vand
  • 1 ½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Læg sojakødet i blød i vand ca. 30 minutter, og lad det dryppe af i en sigte. 
  2. Rengør og hak champignon, og svits dem i kokosolie, til det meste vand er fordampet. 
  3. Hak i mellemtiden løg, forårsløg, chili og hvidløg, og kom det i gryden til champignonerne. 
  4. Svits det hele et par minutter, og tilsæt hakket tomat, sojakød og røget paprika. 
  5. Lad det hele simre 15-20 minutter, til sojakødet er helt mørt, og sovsen er kogt lidt ind. 
  6. Smag til med salt og peber og evt. ½ tsk. honning.
  7. Rist quinoaen i en tør gryde, til den begynder at gnitre lidt. Pas på det ikke brænder på. 
  8. Tilsæt 2-3 dl. vand og lidt salt, og lad det koge sagte i 15 minutter. 
  9. Lad det hvile yderligere 10 minutter.

 Hent opskriften som PDF-fil HER.

Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×