Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Sojagryde med quinotto

Herlig vegetarisk opskrift på sojagryde med quinotto, champignon og forårsløg

Sojagryde med quinottoTil 4 personer

Ingredienser:

  • 75 g sojakød
  • 250 g champignon
  • 2 mellemstore løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • ½ frisk chili
  • 2 ds. hakket tomat
  • ½ dl. tamari
  • Salt
  • Peber
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ spsk. tsk. kokosolie
  • evt. ½ tsk. honning til at mildne det lidt syrlige smag fra tomaterne
  • 2½ dl. sort quinotto
  • 5 dl. vand
  • 1 ½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Læg sojakødet i blød i vand ca. 30 minutter, og lad det dryppe af i en sigte. 
  2. Rengør og hak champignon, og svits dem i kokosolie, til det meste vand er fordampet. 
  3. Hak i mellemtiden løg, forårsløg, chili og hvidløg, og kom det i gryden til champignonerne. 
  4. Svits det hele et par minutter, og tilsæt hakket tomat, sojakød og røget paprika. 
  5. Lad det hele simre 15-20 minutter, til sojakødet er helt mørt, og sovsen er kogt lidt ind. 
  6. Smag til med salt og peber og evt. ½ tsk. honning.
  7. Rist quinoaen i en tør gryde, til den begynder at gnitre lidt. Pas på det ikke brænder på. 
  8. Tilsæt 2-3 dl. vand og lidt salt, og lad det koge sagte i 15 minutter. 
  9. Lad det hvile yderligere 10 minutter.

 Hent opskriften som PDF-fil HER.

Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.

Vis som