Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Glutenfri juleboller

Opskrift på juleboller uden gluten

Juleboller

Antal: Ca. 16 stk.

Ingredienser:

  • 15 g loppefrøskaller
  • 1/2 liter vand
  • Saft fra 1 appelsin
  • Skræl fra 1/2 appelsin
  • 150 g figner
  • 75 g hasselnødder
  • 350 g rismel
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. SteviaSød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 11/2 tsk. kanel + lidt til at drysse over bollerne
  • 1/2 tsk. nelliker
  • 1/2 tsk. kardemomme1/2 tsk. vaniljepulver
  • Olivenolie til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Riv appelsinskrællen fint, og pres appelsinsaften.
  2. Rør vandet sammen med appelsinsaft- og skræl samt loppefrøskaller.
  3. Lad loppefrøskallerne suge væde til sig i mindst 10 minutter.
  4. Hak imens nødder og figner groft, og afvej alle de tørre ingredienser.
  5. Rør alle ingredienser grundigt sammen, og brug til sidst fingrene til at "ælte" dejen. 
  6. Fugt hænderne, og form dejen til boller. 
  7. Pensl bollerne med olienolie, og drys med lidt kanel.
  8. Bages ved 200 grader i 30 minutter. Ovnen skal være varm, og bagetiden overholdes.

Opskriften er venligst leveret af: Trine Vesteraa - www.trinevesteraa.dk.
Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×