Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Tandpasta

Flotte tænder er noget, mange stræber efter – at vælge en god tandpasta er et godt sted at starte. Hos Helsam har vi et stort udvalg af tandpasta. Ønsker du f.eks. hvidere tænder, kan du her på siden finde tandpasta med whitening effect. Hos os finder du også tandpasta med og uden flour og økologiske tandpastaer i alverdens forskellige smagsvarianter. Der er helt sikkert et match til dig.

Vælg den rigtige tandpasta | Værd at vide om fluor
Tandpasta og børn | Match din tandpasta med en god tandbørste
Sortér efter
58 produkter
Sortér efter

Få flotte tænder med en god tandpasta

Vælg den rigtige tandpasta

En god tandpasta hjælper med at holde mundhygiejnen helt i top. Tandbørstning morgen og aften med en god tandpasta kan både forebygge caries og dårlig ånde. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at børste tænder. Men det kan godt være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man skal finde den rigtige tandpasta.

Mennesker er forskellige, det samme er behovet for tandpasta. Nogle har brug for en tandpasta, der hjælper mod isninger i tænderne, hvor andre har brug for en med whitening effect, eller en der er mild mod tandkødet.

Har du sarte mundslimhinder eller en tendens til at få blister i munden, bør du undgå tandpastaer med skummemidlet Sodium Lauryl Sulfat. SLS får tandpastaen til at skumme og har ingen indflydelse på, hvor rene tænderne bliver. Overvej hvad dit behov er inden, du køber en ny tandpasta.

 

Værd at vide om fluor

En god tandpasta skal kunne holde dine tænder rene og fri for bakterier. Det anbefales derfor at bruge en tandpasta, der indeholder hvad der i folkemunde kaldes fluor. Floor findes ikke i sin rene form i tandpastaen, men i en form der kaldes fluorid. Det er altså flouriden i tandpastaen, der er med til at forebygge huller i tænderne ved at styrke tændernes emalje.

Når tændernes emalje styrkes, hæmmes udviklingen af karies, da det bliver sværere for bakterierne at bryde igennem emaljen. Man skal ikke være bange for at indtage for meget fluorid gennem sin tandpasta, da 100 gram tandpasta kun indeholder 0,15 gram fluorid. Voksne anbefales at bruge ca. 1 cm tandpasta ved tandbørstning.

 

Tandpasta og børn

Det anbefales at bruge en tandpasta med fluorid til børn for at undgå huller i tænderne. Det er dog vigtigt at bruge den rette mængde tandpasta, når man børster tænder på sine børn. Den daglige mængde af tandpasta skal svare til barnets lillefingernegl.

Bruger man en for stor mængde tandpasta til sit barn, bruger man automatisk også en for stor mængde fluorid. Det kan resultere i en forstyrrelse i dannelsen af emaljen på de tænder, der endnu ikke er kommet op. To gode råd, når du børster tænder på de små, er:

1. Brug aldrig mere tandpasta end størrelsen af deres lillefingernegl
2. Lær dem at spytte overskydende tandpasta ud

 

Match din tandpasta med en god tandbørste

En god tandpasta er alfa omega for tandhygiejnen, men det er en god tandbørste også. Bruger du f.eks. en tandbørste, der er for hård, og samtidig børster tænderne lidt hårdt, kan du risikere at få blottede tandhalse. Blottede tandhalse kendetegnes ved, at roden til tanden bliver blottet, og det kan gøre ondt, når tandbørsten føres hen over, eller når der drikkes noget koldt eller varmt.

Disse gener kan afhjælpes ved at skifte til en blødere tandbørste. Tandbørsten er derfor ikke at undervurdere, og den er mindst lige så vigtig som den korrekte tandpasta. Skal mundhygiejnen være helt i top, så kan du eventuelt supplere med en god mundskyl.

Hos Helsam vægter vi naturlige og økologiske ingredienser meget højt. Derfor finder du også et stort ud valg af naturlig og økologisk tandpasta og mundskyl hos os. Hvis du bestiller online, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik.