Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Sol

Sol

Sol og sommer er noget de fleste nyder til fulde, men solens UV-stråler er hårde ved huden og det er derfor vigtigt, at passe på din hud. med den rigtige beskyttelse og pleje. Beskyt altid huden med solbeskyttende lotion, creme eller spray inden du går ud i solen.

Hvad skal man beskytte sig mod? | Hvad er aftersun godt for?
Selvbruner som sol-alternativ | Gode råd til optimal beskyttelse af huden

 

Sortér efter

Solcreme – Gode råd til brug af solprodukter

Med solcreme udnytter vi solen bedst

Solen er den stjerne, som er altafgørende for os mennesker her på jorden. Solen giver os varme, lykkefølelse og uundværligt D-vitamin. Kort og godt: Solen giver os liv. Men solen skal omgås med forsigtighed, da dens stråler kan være skadelige for vores hud. Derfor er det vigtigt at tage dine forbehold, både under og efter kontakt med solens stråler.

 

Hvad skal man beskytte sig mod?

Solens påvirkning består af både synlige og usynlige stråler. Disse stråler kaldes henholdsvis UVB og UVA. Det er disse stråler, som solcreme skal beskytte dig mod, da de – udover at gøre huden brun – også kan give solskoldninger, soleksem og permanente skader på hudens DNA.

UVB-stråler

UVB-stråler er korte stråler, der efterlader spor på hudens overflade. Strålerne stimulerer bruningseffekten, men gør samtidig huden rød, hvilket er den grundlæggende årsag til solskoldning, forbrænding og soleksem.
Solcremens primære formål er at beskytte huden mod UVB-stråler, og graden af beskyttelse angives gennem cremens solfaktor eller SPF.

UVA-stråler

UVA-stråler er lange stråler, som trænger dybt ned og efterlader skader i hudens mange lag. UVA-strålerne kan ikke mærkes på hudens overflade, men ødelægger hudens indre DNA. Dette gør, at strålerne er den primære årsag til solallergi, pigment-problemer og hudkræft.
Hvis du vil være sikker på at købe et produkt, som beskytter mod UVA-strålerne, skal du være opmærksom på produktets mærkning. Når et solprodukt er mærket ”UVA”, svarer UVA-beskyttelsen til mindst tredjedelen af UVB-beskyttelse. Det betyder, at en UV-mærket solcreme med solfaktor 15 sikrer dig en UVA-beskyttelse på minimum 5.

Unødvendig kemi

Solcreme skal både beskytte mod solens stråler og unødvendig kemi. Solcreme er i sig selv sikkert at bruge, men du bør være opmærksom på, at visse parfumer, konserveringsmidler og UV-filtre kan fremkalde allergi. Dette er forskelligt fra person til person, og netop derfor er det bedst at kende til dine egne behov, inden du køber solcreme. Hos Helsam kan du finde uparfumerede helseprodukter.

 

Hvad er aftersun godt for?

Lige så vigtigt det er at bruge solcreme i solen, lige så vigtigt er det at bruge aftersun efter solen. Produktet er med til at give huden fugt, så den bevarer sin elasticitet og reparerer huden for mindre solskader. Aftersun giver samtidig en kølende effekt, som både lindrer og plejer huden – og netop derfor bør produktet anvendes, uanset om du er blevet solskoldet eller ej.

 

Selvbruner som sol-alternativ?

Selvbruner er et effektivt sol-alternativ, som giver flot glød uden risiko for skoldning. Selvbrunerens virkning opnås ved at sukkerstoffet DHA farver det øverste hudlag og pigment brunt. Holdbarheden er begrænset, og farven forsvinder igen ved badning, brug af håndklæde og gennem almindeligt frafald af døde hudceller. Der er ikke påvist nogen form for skadelige eftervirkninger i relation til selvbruner, men ligesom med alt andet kosmetik er der risiko for allergi eller irritation.

 

Gode råd til optimal beskyttelse af huden

  • Brug altid 35-40 ml solcreme hver gang du smører dig ind
  • Brug aldrig solcreme, som har været åben i mere end 12 måneder
  • Vær ekstra påpasselig ved selvreflekterende overflader som vand, beton, sand og sne
  • Udsæt aldrig små børn for direkte sol, og smør dem konsekvent ind i solcreme med høj faktor
  • Brug altid aftersun – også selvom du har været i skyggen
  • Brug selvbruner i stedet for solarie, når vinteren trænger sig på